Θεσσαλία πλημμύρες ΙΝΤΙΜΕ
Φωτ. ΙΝΤΙΜΕ

Κακοκαιρία Elias: Αγωνία στη Θεσσαλία - Κάτοικοι τοποθετούν σακιά με άμμο έξω από τα σπίτια τους

Κοινωνία
Κακοκαιρία Elias: Αγωνία στη Θεσσαλία - Κάτοικοι τοποθετούν σακιά με άμμο έξω από τα σπίτια τους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με το άγχος για νέες πλημμύρες και καταστροφές ζουν οι κάτοικοι στη Θεσσαλία. Επί ποδός οι Ένοπλες δυνάμεις και οι Αρχές λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που φέρνει η κακοκαιρία Elias

Η Πελοπόννησος, η Στερεά Ελλάδα και η Θεσσαλία βρίσκονται στο επίκεντρο της νέας κακοκαιρίας με τους κατοίκους ειδικότερα στις πληγείσες περιοχές να ζουν με τον φόβο νέων πλημμύρων και καταστροφών, την ώρα που μετράνε ακόμα τις ζημιές της Daniel.

Ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται επί ποδός με κατοίκους και Αρχές να προσπαθούν να προστατεύσουν τις περιουσίες τους. Οι κάτοικοι τοποθετούν σακιά με άμμο ως αναχώματα έξω από τα σπίτια τους. ενώ σε επιφυλακή έχουν τεθεί Ένοπλες Δυνάμεις και Πολιτική Προστασία.

Το βράδυ της Δευτέρας στην Καρδίτσα και τον Παλαμά, έβρεχε, αλλά όχι σε ένταση που μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα, όμως η κατάσταση είναι αποκαρδιωτική. Ρούχα, κούτες, ακόμη και τηλεοράσεις που καταστράφηκαν δεν έχουν μαζευτεί ακόμα και αποτελούν πλέον εστία μόλυνσης με κάθε λογής ζωύφια να ξεπηδούν από μέσα.

Ο Δήμαρχος Παλαμά, Γιώργος Σακελλαρίου αναφέρει πως: «Αν επαναληφθούν έστω και τα μισά φαινόμενα που ήταν την προηγούμενη φορά η κατάσταση θα είναι πραγματικά μη αναστρέψιμη».

Επίσης δύναμη καταδρομέων έλαβε εντολή να μετακινηθεί προς το κέντρο της Καρδίτσας.

Το χωριό Βλοχό είναι ένα χωριό φάντασμα. Παντού υπάρχουν κατεστραμμένα αντικείμενα που αφαίρεσαν οι ιδιοκτήτες μέσα από τα πλημμυρισμένα σπίτια. Οι επόμενες ώρες, είναι ώρες αγωνίας για τους κατοίκους που έχουν μείνει στο χωριό και προσπαθούν να ξαναφτιάξουν τη ζωή τους.

Στο Βόλο ο ποταμός Κραυσίδωνας παραμένει ακαθάριστος, έχοντας ακόμα στην κοίτη του τεράστιους όγκους από χώμα, πέτρες, κορμούς δέντρων και άλλες φερτές ύλες. Ειδικές δυνάμεις του στρατού βρίσκονται στον Παγασητικό όπου έχει καταπλεύσει το αρματαγωγό «Ικαρία» και αναμένει οδηγίες για τη νέα κακοκαιρία «Ηλίας».

Και στη Λάρισα δίνεται μάχη για να μην υπερχειλίσουν πάλι οι ποταμοί.

Δείτε το βίντεο:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News