Οχιά

Λαμία: Πανικός από την εμφάνιση οχιάς στην κεντρική πλατεία της πόλης (vid)

Κοινωνία
Λαμία: Πανικός από την εμφάνιση οχιάς στην κεντρική πλατεία της πόλης (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η οχιά είναι το μοναδικό επικίνδυνο είδος φιδιού για τον άνθρωπο στην ελληνική πανίδα

Η οχιά είναι από τα εξαιρετικά χρήσιμα ερπετά της ελληνικής πανίδας, ωστόσο επειδή είναι και το μοναδικό επικίνδυνο είδος φιδιού για τον άνθρωπο έχει πολλές φορές στοχοποιηθεί.

Όχι αδικαιολόγητα ίσως, όταν βρεθεί εντός κατοικημένης περιοχής, προκαλεί… πανικό!

Μία τέτοια όμορφη κυρία (το πιο πιθανό κύριος αλλά δεν είμαστε ειδικοί) βρέθηκε από το πουθενά στην κεντρικότατη πλατεία Πάρκου στη Λαμία.

Μετά τον αρχικό πανικό, διαπιστώθηκε ότι το όμορφο ερπετό ήταν ψόφιο.

Δείτε το βίντεο από το lamiareport.gr:

Οι οχιές είναι από τα μικρά σε μέγεθος είδη φιδιού, όπως και η συγκεκριμένη που ήταν περίπου 35-40 εκατοστά. Ξεχωρίζει από το κέρατο (απόφυση) στο ρύγχος της, το πλατύ κεφάλι της και το μάτι που είναι κατακόρυφο σαν της γάτας.

Τα σχέδια στη ράχη της δεν είναι αντιπροσωπευτικά και κάποιους μπερδεύουν, αλλά γενικά υπάρχει αυτό το ζιγκ ζαγκ που συνήθως είναι συνεχές. Είναι κοντόχοντρα φίδια που καταλήγουν σε μια απότομα λεπτή ουρά, όπως το φίδι που βρέθηκε στην πλατεία Πάρκου.

Το πώς βρέθηκε εκεί;… Σύμφωνα με το lamiareport.gr, ίσως να ήταν το γεύμα κάποιου πουλιού που του έφυγε πάνω από την πόλη, ίσως πάλι να είχε παγιδευτεί σε κάποιο σημείο οχήματος στη φύση και δεν άντεξε, έως ότου το άψυχο σώμα της έπεσε από αυτό, την ώρα που περνούσε από την πόλη.

 

 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News