Οι καθαρές και ανέφελες συνθήκες που επικράτησαν τη Δευτέρα 4 Μαΐου επέτρεψαν τη λεπτομερή δορυφορική καταγραφή του χιονιού στα Λευκά Όρη, προσφέροντας μια εντυπωσιακή εικόνα από το διάστημα.
Ειδικότερα, όπως αναφέρουν ο Κ. Λαγουβάρδος και ο Γ. Κύρος (Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών), οι ανέφελες συνθήκες στην Κρήτη την Δευτέρα 04/05 επέτρεψαν την δορυφορική αποτύπωση της χιονοκάλυψης στα Λευκά Όρη μετά τις χιονοπτώσεις του Μαίου.
Στην παρακάτω εικόνα, οι οποία ελήφθη το πρωί της Δευτέρας, παρουσιάζεται η χιονοκάλυψη στα Λευκά Όρη (θέαση από τα νότια).
Η εικόνα προέρχεται από τον ευρωπαϊκό δορυφόρο Sentinel-2, με ανάλυση 10 μέτρων και παρουσιάζονται ύστερα από επεξεργασία από τη μονάδα ΜΕΤΕΟ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
