Ο καιρός παραμένει καλοκαιρινός μέχρι και την Κυριακή, με σταθερά υψηλές θερμοκρασίες, αν και δεν αποκλείεται η εκδήλωση τοπικών καταιγίδων σε ορισμένες ηπειρωτικές περιοχές κατά τη διάρκεια της Παρασκευής. Η πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας αναφέρει πως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, κυρίως στη δυτική ηπειρωτική χώρα και στην Πελοπόννησο, προβλέπονται βροχές και τοπικές καταιγίδες – με έμφαση στα ορεινά τμήματα της δυτικής Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 5 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη τους 29 με 30 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 32 με 35 βαθμούς Κελσίου.
Η αναλυτική πρόγνωση Μαρουσάκη - Πώς δημιουργούνται τα μελτέμια
«Στον χάρτη που ακολουθεί από το προγνωστικό μας σύστημα, παρατηρούμε τον μηχανισμό δημιουργίας των μελτεμιών στη χώρα μας.

Από τη μια μεριά με το γράμμα "Υ" έχουμε τις υψηλές βαρομετρικές πιέσεις οι οποίες κυριαρχούν σε μεγάλο μέρος της κεντρικής Ευρώπης και οι οποίες διοχετεύουν θερμό αέρα σε μεγαλύτερα γεωγραφικά πλάτη.
Οι υψηλές αυτές βαρομετρικές πιέσεις μοιάζουν με ένα ατμοσφαιρικό βουνό που στην ουσία κλείνουν τον δρόμο στις κακοκαιρίες ή αλλιώς στα βαρομετρικά χαμηλά να μας έρθουν από τα δυτικά. Έτσι κινούνται βορειότερα και όταν προσπεράσουν αυτό το ατμοσφαιρικό βουνό κινούνται πάλι προς τα νότια τροφοδοτώντας με ψυχρότερο αέρα στη μέση και ανώτερη ατμόσφαιρα το σύστημα χαμηλών πιέσεων προς την ανατολική λεκάνη της Μεσογείου και που σημειώνουμε με το γράμμα "Χ".
Αυτή η κίνηση θερμού αέρα προς την κεντρική Ευρώπη και ψυχρότερου αέρα προς τα ανατολικά τμήματα της Γηραιάς Ηπείρου, οδηγεί σε μια αυξομείωση της βαροβαθμίδας, δηλαδή της διαφοράς πίεσης ανάμεσα στις υψηλές πιέσεις της κεντρικής Ευρώπης και στις χαμηλές πιέσεις προς την περιοχή της Κύπρου.
Αυτός είναι και ο λόγος της αυξομείωσης της έντασης των μελτεμιών μέσα στο Αιγαίο.
Όταν τα μελτέμια στο Αιγαίο ενισχύονται, περιορίζεται η θερμική αστάθεια. Όταν αυτά υποχωρούν ενισχύεται η θερμική αστάθεια στα βουνά ή και σε τριγύρω από αυτά περιοχές.
Με την ατμοσφαιρική κυκλοφορία που μόλις αναλύσαμε θα κυλήσουν οι επόμενες αρκετές ημέρες στη χώρα μας, διαμορφώνοντας το ελληνικό κλασσικό καλοκαίρι».
Τι καιρό θα έχουμε μέσα στο Σαββατοκύριακο
Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός το Σάββατο με λίγες νεφώσεις και τοπικούς όμβρους στα δυτικά ηπειρωτικά, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες. Στα δυτικά ορεινά πιθανόν να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά. Θα φτάσει στις Σποράδες, τις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη έως τους 28 με 30 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα έως 32 με 34 βαθμούς Κελσίου.
Ο καιρός στην Κρήτη

Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός αύριο στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 28 με 29 και στη νότια Κρήτη τοπικά έως 32 βαθμούς Κελσίου.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 15-06-2025
Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες κατά τόπους στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και στα ορεινά θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί έως 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο ανατολικό Αιγαίο 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση σε όλη τη χώρα.