καιρός άγιος βασίλης θάλασσα
Φωτ. Shutterstock

Καιρός: Από τα «Νικολοβάρβαρα» τα κρύα - Η πρόγνωση για το πρώτο δεκαήμερο του Δεκέμβρη

Καιρός
Καιρός: Από τα «Νικολοβάρβαρα» τα κρύα - Η πρόγνωση για το πρώτο δεκαήμερο του Δεκέμβρη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μία πρώτη «γεύση» για τον καιρό που θα κάνει τις πρώτες ημέρες του Δεκεμβρίου δίνει ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς

Άνοδος θα παρουσιάσει η θερμοκρασία το πρώτο Σαββατοκύριακο του Δεκεμβρίου, με τα κρύα και τις βροχές να έρχονται μετά τα «Νικολοβάρβαρα», σύμφωνα με τον διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά. Σε ανάρτησή του στο X τονίζει πως ο καιρός εναρμονίζεται σταδιακά με το ημερολόγιο, καθώς οι βροχές και τα πρώτα κρύα θα κάνουν την εμφάνισή τους στο πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου.

«Οι θερμοκρασίες από τα Νικολοβάρβαρα πέφτουν», γράφει, αναφερόμενος στο εορταστικό «τρίγωνο» των ημερών 4, 5 και 6 Δεκεμβρίου (οι γιορτές της Αγίας Βαρβάρας, του Αγίου Σάββα και του Αγίου Νικολάου).

Όσον αφορα στις βροχές αυτές θα είναι πάνω από τα κανονικά επίπεδα το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου.

Ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Παναγιώτης Γιαννόπουλος ανέφερε το πρωί πως το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού των επόμενων τεσσάρων ημερών, θα είναι οι υψηλότερες από τις κανονικές θερμοκρασίες για την εποχή.

Ο Δεκέμβριος θα ξεκινήσει με θερμοκρασίες πάνω από τα κανονικά ακόμα και στην Αττική το Σαββατοκύριακο το θερμόμετρο θα ξεπεράσει τους 20 βαθμούς. Η παροιμία του λαού μας «του Αγίου Ανδρέα αντριεύει το κρύο» δεν ισχύει για φέτος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News