Skoulas

65 χρόνια Βασίλης Σκουλάς: Μουσικό «ταξίδι» αφιέρωμα στον σπουδαίο Κρητικό καλλιτέχνη (vid)

Πολιτισμός
65 χρόνια Βασίλης Σκουλάς: Μουσικό «ταξίδι» αφιέρωμα στον σπουδαίο Κρητικό καλλιτέχνη (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τετάρτη,10 Ιουλ 2024, 21:30
Ο Βασίλης Σκουλάς, ένας καταξιωμένος καλλιτέχνης της κρητικής αλλά και της Ελληνικής μουσικής, κλείνει φέτος 65 χρόνια μουσικής παρουσίας - Εκδήλωση αφιέρωμα στο Καστέλι την Τετάρτη 10 Ιουλίου

Τον καταξιωμένο καλλιτέχνη της Κρητικής αλλά και της Ελληνικής μουσικής, Βασίλη Σκουλά, ο οποίος κλείνει φέτος τα 65 χρόνια μουσικής παρουσίας θα τιμήσουν την Τετάρτη (10/7), Σωματεία, Πολιτιστικοί Σύλλογοι και πολλοί καλλιτέχνες, τόσο από την Κρήτη όσο και από την υπόλοιπη Ελλάδα.

Ειδικότερα, η εκδήλωση, που συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Κρήτης, ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ανωγείων, θα λάβει χώρα στον προαύλιο χώρο του Γυμνασίου Καστελλίου Πεδιάδας την Τετάρτη, 10 Ιουλίου και ώρα 21:30 και θα την παρουσιάσουν οι παρουσιαστές της εκπομπής της ΚΡΗΤΗ TV, «Καλό Μεσημέρι», Λευτέρης Κουμαντάκης και Χριστιάννα Σκούρα.

Πιο αναλυτικά, ο Βασίλης Σκουλάς, είναι μια παρουσία που τιμά την Κρήτη και τη χώρα μας, αφού κατάφερε με τη «διακονία» του στο τραγούδι και τη λύρα, να απλώσει τις μελωδίες και την τέχνη του σε όλη την επικράτεια αλλά και σε δεκάδες χώρες του κόσμου.

Δεκαοκτώ εν ενεργεία Πολιτιστικοί Σύλλογοι της Δημοτικής Ενότητας Καστελλίου, Αγίας Παρασκευής, Αμαριανού, Αποστόλων, Αρμάχας, Αρχαγγέλου, Γερακίου, Διαβαϊδέ, Καρδουλιανού, Καρουζανού, Κασταμονίτσας, Λαγού, Λιλιανού, Λύττου, Μαθιάς, Μπιτζαριανού, Πολυθέας, Σμαρίου και το αθλητικό Σωματείο ΔΩΡΙΕΥΣ, με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Κρήτης και τον Δήμο Μινώα Πεδιάδας, τιμούν αυτόν τον σπουδαίο καλλιτέχνη στις 10 Ιουλίου 2024, στον αύλειο χώρο του Γυμνασίου-Λυκείου Καστελλίου σε μια συγκινητική και γεμάτη συναισθήματα εκδήλωση.

SKOULAS

Την εκδήλωση στηρίζει και συμμετέχει ως συνδιοργανωτής και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ανωγείων.

Στο μουσικό ταξίδι αφιέρωμα, τον Βασίλη Σκουλά, θα τιμήσουν με την παρουσία τους και θα τον συνοδεύσουν με τις φωνές τους οι φίλοι του Μελίνα Ασλανίδου, ο Παντελής Θαλασσινός, οι Κώστας και Ματθαίος Τσαχουρίδη, η Ερήνη, ο Γεώργιος Νικηφόρου Ζερβάκης.

Θα παίξουν μαζί του και δεκαπέντε «ντόπιοι» λυράρηδες, θα χορέψει το Κρητικό συγκρότημα του «Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης» και θα συμμετέχει η χορωδία του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών νομού Ηρακλείου.

Ένα έντυπο αφιέρωμα 20 σελίδες στον Βασίλη Σκουλά με τη βιογραφία και την μουσική διαδρομή του θα διανεμηθεί δωρεάν στους παρευρισκόμενους την βραδιά της εκδήλωσης.

Η εκδήλωση θα προβληθεί από την ΚΡΗΤΗ TV (μαγνητοσκοπημένη) ανήμερα της Κοιμήσεως της Παναγίας στις 21:45 μετά το κεντρικό δελτίο ειδήσεων.

Δείτε το βίντεο:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News