καζαντζάκης

Παγκόσμια Λέσχη Ανάγνωσης με θέμα “Ο Καζαντζάκης και ο Αθλητισμός” στις 21 Απριλίου

Πολιτισμός
Παγκόσμια Λέσχη Ανάγνωσης με θέμα “Ο Καζαντζάκης και ο Αθλητισμός” στις 21 Απριλίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκδηλώσεις
Κυριακή,21 Απρ 2024, 20:00
Διαδικτυακά μέσω Zoom
Η Παγκόσμια Λέσχη της Άνοιξης 2024 έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 21 Απριλίου 2024, στις 8.00 το βράδυ ώρα Ελλάδος, με θέμα «Ο Καζαντζάκης και ο Αθλητισμός» μέσα στα έργα «Αναφορά στον Γκρέκο» και «Ταξιδεύοντας Αγγλία»

Η Παγκόσμια Λέσχη Ανάγνωσης Έργων του Νίκου Καζαντζάκη, που λειτουργεί στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη (ΔΕΦΝΚ), συνεχίζει την αναγνωστική της δράση.  

Η Παγκόσμια Λέσχη της Άνοιξης 2024 έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 21 Απριλίου 2024, στις 8.00 το βράδυ ώρα Ελλάδος, με θέμα «Ο Καζαντζάκης και ο Αθλητισμός» μέσα στα έργα «Αναφορά στον Γκρέκο» και «Ταξιδεύοντας Αγγλία», στα οποία ο συγγραφέας παρουσιάζει με έναν εκπληκτικό τρόπο τη σημασία και τον ρόλο του αθλητισμού ως σημαντικού παράγοντα για την Ειρήνη, την Εκπαίδευση, την Υγεία, τον Σεβασμό στο Φύλο, καθώς επίσης και στην ενδυνάμωση και ένταξη των νέων στην κοινωνία.

Προβάλλει τη δύναμη του Ολυμπισμού των ομαδικών αθλημάτων, του ποδοσφαίρου και τη συμβολή που μπορούν να έχουν στην εκπαιδευτική, κοινωνική, οικονομική και περιβαλλοντική βελτίωση των συνθηκών που επικρατούν σε μια χώρα, δημιουργώντας με αυτό τον τρόπο την Εθνική Κουλτούρα ενός Έθνους πάνω στην οποία οι πολίτες της θα μπορέσουν να αναδείξουν τις αρετές τους.

Την παρουσίαση θα κάνει ο κ. Σπύρος Κοκολάκης (Διδακτορικό Δίπλωμα στην Διοίκηση Αθλητισμού, Πανεπιστήμιο Stirling), μέλος του Ελβετικού Παραρτήματος της ΔΕΦΝΚ.

Στοιχεία σύνδεσης στο Zoom:

https://us02web.zoom.us/j/86254417503?pwd=WG9lNkE2ZzNISTRuUk5QNzZCN0hnZz09

Meeting ID: 862 5441 7503

Passcode: 695415

Υπεύθυνες για τον συντονισμό της Παγκόσμιας Λέσχης Ανάγνωσης Έργων του Νίκου Καζαντζάκη είναι οι Κατερίνα Ζωγραφιστού και Σοφία Νταλαμπέκη.  

Οι συναντήσεις των μελών, των φίλων και όσων αγαπούν το έργο του μεγάλου μας συγγραφέα και θέλουν να συμμετέχουν πραγματοποιούνται κάθε Φθινόπωρο και Άνοιξη, διαδικτυακά, ώστε να έχουν τη δυνατότητα να την παρακολουθήσουν τα μέλη μας σε όλο τον κόσμο.

Από το 2019, που ξεκίνησε αυτή η αναγνωστική δράση, η Διεθνής Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη έχει παρουσιάσει βιβλία από το μυθιστορηματικό έργο του συγγραφέα και από τα ταξιδιωτικά. Συγχρόνως έχει οργανώσει θεματικές αναγνωστικές βραδιές, αντλώντας από την πλούσια θεματογραφία του Καζαντζακικού έργου.

Στην Παγκόσμια Λέσχη του περασμένου Φθινοπώρου (Νοέμβριος 2023) η κ. Βάντα Βουτσά Παπαϊωάννου, ιστορικός- αρχαιολόγος, μέλος του Δ.Σ. του Παραρτήματος Ελλάδας, παρουσίασε το «Ταξιδεύοντας Ισπανία». Είχε πολύ μεγάλη συμμετοχή και την παρουσίαση του θέματος ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση ανάμεσα στους συμμετέχοντες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News