Βιβλίο "Γιαβόλ"

«Γιαβόλ! Αίμα, Λήθη και Υποτέλεια»: Τέταρτη έκδοση για το βιβλίο του Γιώργου Χαρβαλιά

Βιβλίο
«Γιαβόλ! Αίμα, Λήθη και Υποτέλεια»: Τέταρτη έκδοση για το βιβλίο του Γιώργου Χαρβαλιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βιβλίο
Σάββατο,06 Απρ 2024, 11:30
Αίθουσα «Μανώλης Καρέλλης» της Ανδρόγεω του Δήμου Ηρακλείου
Παρουσιάζεται το Σάββατο στο Ηράκλειο η ανανεωμένη τέταρτη έκδοση του βιβλίου- ορόσημου για τις ελληνογερμανικές σχέσεις «Γιαβόλ! Αίμα, Λήθη και Υποτέλεια» του Γιώργου Χαρβαλιά 

Το Σάββατο 6 Απριλίου, ημέρα επετείου της ναζιστικής εισβολής στην Ελλάδα, στις 11:30 π.μ. στην αίθουσα «Μανώλης Καρέλλης» της Ανδρόγεω του Δήμου Ηρακλείου, παρουσιάζεται η ανανεωμένη τέταρτη έκδοση του βιβλίου- ορόσημου για τις ελληνογερμανικές σχέσεις «Γιαβόλ! Αίμα, Λήθη και Υποτέλεια» του Γιώργου Χαρβαλιά (Εκδόσεις ΠΕΔΙΟ).

Βιβλίο

Μετά την εξαιρετική απήχηση των εκδηλώσεων για τα γερμανικά εγκλήματα της Κατοχής και το ανοικτό ζήτημα των επανορθώσεων στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα, τα Καλάβρυτα και τη Λευκωσία, επόμενος σταθμός παρουσίασης του βιβλίου «Γιαβόλ» είναι η πρωτεύουσα της μαρτυρικής Κρήτης.

Η εμπλουτισμένη τέταρτη έκδοση της ανατρεπτικής έρευνας του Γιώργου Χαρβαλιά, που παρουσιάζεται για πρώτη φορά μετά την κυκλοφορία της, περιέχει 150 επιπλέον σελίδες πολύτιμης τεκμηρίωσης με ειδικό αφιέρωμα στους τόπους θυσίας της Κατοχής και πληθώρα στοιχείων για τις γερμανικές ωμότητες στην Κρήτη, αλλά και την προσπάθεια επαναχάραξης της ιστορίας με στόχο την άμβλυνση των εντυπώσεων για τα ναζιστικά εγκλήματα.

Βιβλίο

Το «Γιαβόλ» προλογίζει ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, χαρακτηρίζοντας «ανεκτίμητη» τη συνεισφορά του στη θεμελίωση των ελληνικών απαιτήσεων έναντι της Γερμανίας.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Νότης Μαριάς, καθηγητής Θεσμών ΕΕ Πανεπιστημίου Κρήτης, Μέλος Γραμματείας ΕΣΔΟΓΕ, πρώην ευρωβουλευτής

Μανούσος Παραγιουδάκης, Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ

Δρ. Αριστομένης Ι. Συγγελάκης, Συγγραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης Γερμανικών Οφειλών (ΕΣΔΟΓΕ)

Γιώργος Χαρβαλιάς, πολιτικός αναλυτής και συγγραφέας του βιβλίου.

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Γιώργος Σαχίνης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News