Μαρία Πλουμίδου

Η πρώτη δήμαρχος στην Ελλάδα: Τιμητική εκδήλωση για το έργο της Μαρίας Πλουμίδου

Πολιτισμός
Η πρώτη δήμαρχος στην Ελλάδα: Τιμητική εκδήλωση για το έργο της Μαρίας Πλουμίδου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκδηλώσεις
Κυριακή,10 Μαρ 2024, 10:30
Πολιτιστικός Σύλλογος Ινίου
Η επιλογή της ημέρας διεξαγωγής της εκδήλωσης είναι συμβολική, αφού ακολουθεί δύο μέρες μετά την Ημέρα της Γυναίκας

Το Κέντρο Κρητικής Λογοτεχνίας οργανώνει εκδήλωση για την αγωνίστρια και πρώτη γυναίκα δήμαρχο στην Ελλάδα Μαρία Πλουμίδου και παρουσιάζει το συγγραφικό της έργο την Κυριακή 10 Μαρτίου, στις 10:30 το πρωί, στο χωριό Ίνι του δήμου Μινώα Πεδιάδας στα γραφεία του Πολιτιστικού Συλλόγου. Η επιλογή της ημέρας είναι συμβολική, αφού ακολουθεί δύο μέρες μετά την Ημέρα της Γυναίκας. 
Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Τίτος Κοκολάκης και ο δήμαρχος Αρχανών-Αστερουσίων Μανόλης Κοκοσάλης, καθώς και εκπρόσωποι των Αρχών και φορέων. Θα μιλήσει η ομότιμη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Κρήτης Ελπινίκη Νικολουδάκη-Σουρή με θέμα “Η αγωνία και οι αγώνες της Μαρίας Πλουμίδου για πρόοδο και ευημερία και η αξία του συγγραφικού της έργου”, η ιστορικός, συγγραφέας και επίτιμη γυμνασιάρχης Άννα Μανουκάκη με θέμα “Το συγγραφικό έργο της Μαρίας Πλουμίδου” και η φιλόλογος και υποψήφια διδάκτορας Μαρία Καλυκάκη με θέμα “Η συγγραφέας Μαρία Πλουμίδου και η θητεία της ως δημάρχου Αρχανών”. 
Την εκδήλωση θα συντονίζει ο Μανόλης Πατεδάκης, επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης, αντιπρόεδρος του Κέντρου Κρητικής Λογοτεχνίας. 
 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News