Μάικλ Μουρ

Το ντοκιμαντέρ “Sicko” του Michael Moore στον Κοινωνικό Χώρο Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού

Πολιτισμός
Το ντοκιμαντέρ “Sicko” του Michael Moore στον Κοινωνικό Χώρο Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Cinema
Σάββατο,24 Φεβ 2024, 17:30
Κοινωνικός Χώρος Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού
Η ταινία παρουσιάζει την κατάσταση του συστήματος παροχής υγείας στις ΗΠΑ το 2007, ένα σύστημα που έχει ως κέντρο την παραγωγή κέρδους, κυριαρχούμενο από τις ιδιωτικές ασφάλειες και τις φαρμακοβιομηχανίες

Στην προβολή του πολιτικού ντοκιμαντέρ “Sicko” του Michael Moore καλούν τα Ιδρύματα Καλοκαιρινού. Η προβολή θα γίνει στον Κοινωνικό Χώρο των Ιδρυμάτων το Σάββατο 24/2/2023, στις 5:30 μ.μ.

Η ταινία παρουσιάζει την κατάσταση του συστήματος παροχής υγείας στις ΗΠΑ το 2007, ένα σύστημα που έχει ως κέντρο την παραγωγή κέρδους, κυριαρχούμενο από τις ιδιωτικές ασφάλειες και τις φαρμακοβιομηχανίες. Γυρισμένο το 2007 το ντοκιμαντέρ περιγράφει την κατάσταση της πλήρως ιδιωτικοποιημένης υγείας στις ΗΠΑ, χωρίς κανένα κοινωνικό χαρακτήρα, σε αντίθεση με τις τότε παροχές του κράτους πρόνοιας, που ίσχυαν σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, στον Καναδά και στην Κούβα.

«Στόχος μας», αναφέρεται στην ανακοίνωση-πρόσκληση από τα Ιδρύματα Καλοκαιρινού, «είναι το ντοκιμαντέρ να αποτελέσει αφορμή για συζήτηση γύρω από τις καταλυτικές αλλαγές που πραγματοποιούνται το τελευταίο διάστημα στη δομή, την οργάνωση και το προσωπικό του ΕΣΥ και την κατεδάφιση της δημόσιας υγείας».

Η προβολή του ντοκιμαντέρ γίνεται με τη συνδιοργάνωση του Συντονιστικού Ηρακλείου Για την Υγεία και της Νέας Κινηματογραφικής Λέσχης Ηρακλείου.

Αφίσα
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News