Σκάκι

Ηράκλειο: «Σκακιστική Πανεπιστημιάδα Κρήτης» - Το Σαββατοκύριακο οι προκριματικές φάσεις

Ηράκλειο
Ηράκλειο: «Σκακιστική Πανεπιστημιάδα Κρήτης» - Το Σαββατοκύριακο οι προκριματικές φάσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διαγωνισμός
Σάββατο,25 Νοε 2023, 18:00
Το Σάββατο στο κλειστό γυμναστήριο «Μάρκος Καραναστάσης» του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου και την Κυριακή στο πανεπιστημιακό γυμναστήριο Ηρακλείου του Πανεπιστημίου Κρήτης
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι φοιτητές των αντίστοιχων Πανεπιστημίων

Τις προκριματικές φάσεις της «Σκακιστικής Πανεπιστημιάδας Κρήτης» συνδιοργανώνουν ο Σκακιστικός Όμιλος «Λέων Κάντια», το Πανεπιστήμιο Κρήτης και Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 25 Νοεμβρίου, από τις 18:00 έως και τις 22:00 στο κλειστό γυμναστήριο «Μάρκος Καραναστάσης» του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου και την Κυριακή 26 Νοεμβρίου από τις 11:00 έως και τις 15:00 στο πανεπιστημιακό γυμναστήριο Ηρακλείου του Πανεπιστημίου Κρήτης. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι φοιτητές των αντίστοιχων Πανεπιστημίων.

Πρόκειται για δύο σημαντικές διοργανώσεις για το πανεπιστημιακό σκάκι και είναι η πρώτη φορά που συντονισμένα διοργανώνεται στην Κρήτη Πανεπιστημιάδα Σκακιού, με προκριματική και τελική φάση. Σύμφωνα με τους διοργανωτές το σκάκι συνεχίζει να ριζώνει όλο και περισσότερο σε όλη την κοινωνία της Κρήτης και σε αυτή τη διαδικασία, όπως επισημαίνουν, συνέβαλε σημαντικά και το πρόγραμμα της Περιφέρειας Κρήτης που υλοποίησε η Novelty KOIN.Σ.ΕΠ. «Δράσεις Διάδοσης και Επιμόρφωσης για το Σκάκι» με 23 σχετικές δράσεις που πραγματοποιήθηκαν το δίμηνο Μάιος-Ιούνιος 2023.

Σήμερα λειτουργούν τμήματα εκμάθησης σκάκι για τους φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο. Χθες Τρίτη 21 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του σκακιστικού club του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου με συμμετοχή πλήθος φοιτητών στη νέα αίθουσα που παραχωρήθηκε από το Πανεπιστήμιο αποκλειστικά για τον σκακιστικό σύλλογο.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση υπήρξαν σημαντικές δράσεις μέσα στα τρία Πανεπιστημιακά Ιδρύματα του νησιού που έδωσαν ώθηση στην περαιτέρω ανάπτυξη του σκακιού με αποτέλεσμα τη δημιουργία του θεσμού της Πανεπιστημιάδας σκακιού η οποία θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις. Η πρώτη προκριματική φάση θα γίνει ανά Πανεπιστήμιο ενώ η τελική φάση θα διοργανωθεί την άνοιξη με τους προκριθέντες. Σύντομα θα ανακοινωθούν και οι ημερομηνίες για την Πανεπιστημιάδα του Πολυτεχνείου Κρήτης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News