Νέο Κρητικό Κουαρτέτο

Μουσική δωματίου από το Νέο Κρητικό Κουαρτέτο στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

Μουσική
Μουσική δωματίου από το Νέο Κρητικό Κουαρτέτο στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συναυλία
Κυριακή,12 Νοε 2023, 21:00
Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, λεωφ. Πλαστήρα
Το Νέο Κρητικό Κουαρτέτο γεννήθηκε το 2018 μέσα από τα σπλάχνα της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Δήμου Ηρακλείου

Μουσική δωματίου με έργα Λούντβιχ φαν Μπετόβεν, Μίκη Θεοδωράκη και Αριστείδη Αντωνακάκη θα παρουσιάσει το Νέο Κρητικό Κουαρτέτο την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2023, στις 21:00, στην Αίθουσα «Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού» του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου.

Το Νέο Κρητικό Κουαρτέτο γεννήθηκε το 2018 μέσα από τα σπλάχνα της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Δήμου Ηρακλείου υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση του βιολιστή Γιώργου Δεμερτζή. Το όνομά του αποτελεί αναφορά στο Κρητικό Κουαρτέτο του Αριστείδη Αντωνακάκη, το οποίο δραστηριοποιήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης κατά τις αρχές προς τα μέσα του 20ου αιώνα.

Έχει ερμηνεύσει έργα του διεθνούς και ελληνικού ρεπερτορίου, με ιδιαίτερη έμφαση σε έργα κρητικών συνθετών, και έχει εμφανιστεί σε διάφορες πόλεις της Ελλάδος, καθώς και της Κύπρου. Πρόσφατα εντάχθηκε στην ευρωπαϊκή πλατφόρμα MERITA του Le Dimore del Quartetto, η οποία έχει ως σκοπό την προώθηση και υποστήριξη νέων κουαρτέτων σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Στην πρώτη από μια σειρά συναυλιών που θα πραγματοποιήσει στο ΠΣΚΗ, παρουσιάζει τρία κουαρτέτα εγχόρδων των Λούντβιχ φαν Μπετόβεν, Μίκη Θεοδωράκη και Αριστείδη Αντωνακάκη.

Το πρόγραμμα ξεκινάει με το κουαρτέτο Ιn modo dorico, σε δωρικό τρόπο, που έγραψε ο Αριστείδης Αντωνακάκης στο Ηράκλειο το 1936. Η συνέχεια παραμένει σε ελληνικό ύφος, δίνοντας στον ακροατή μια λιγότερο γνωστή συνθετική πλευρά του Μίκη Θεοδωράκη μέσα από το τέταρτο κουαρτέτο του για έγχορδα, που φέρει τον τίτλο Μάζα. Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με το έβδομο κουαρτέτο του Λούντβιχ φαν Μπετόβεν, το πρώτο από τον κύκλο των τριών κουαρτέτων με αριθμό Έργου 59, που φέρει την ονομασία Ραζουμόφσκι.

Νέο Κρητικό Κουαρτέτο

Συντελεστές:

Βιολί: Γιάννης Μαγειρόπουλος

Βιολί: Γεώργιος Χλιαβώρας

Βιόλα: Στέφανος Συμεωνίδης

Βιολοντσέλο: Κώστας Σπυριδάκης

Προπώληση εισιτηρίων

Η προπώληση των εισιτηρίων, αξίας 12€ και 10€ (γενική είσοδος) και 8€ (άνεργοι, ΑμεΑ, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, νέοι έως 25 ετών) συνεχίζεται και το κοινό μπορεί να τα προμηθευτεί από:

● Το Βιβλιοπωλείο Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης (Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο: 09:00 - 15:00 και Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 09:00 - 14:00 & 17:30 - 21:00, τηλ. 2813409247)

● Την ticketservices.gr.

● Το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, πριν την έναρξη της εκδήλωσης

Παρέχεται η δυνατότητα χρήσης του ιδιωτικού χώρου στάθμευσης του ΠΣΚΗ κατά τη διάρκεια των παραστάσεων και μόνο, με την επίδειξη του εισιτηρίου.

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News