Συναυλία αφιέρωμα στην “Οδύσσεια” του Νίκου Καζαντζάκη από τον Μάνο Μουντάκη και την Κρητική Λαϊκή Όπερα! 

Μουσική
Συναυλία αφιέρωμα στην “Οδύσσεια” του Νίκου Καζαντζάκη από τον Μάνο Μουντάκη και την Κρητική Λαϊκή Όπερα! 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συναυλία
Παρασκευή,04 Αυγ 2023, 21:00
Ανοικτό Θέατρο Πύλη Βηθλεέμ

Η Διεθνής Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη Παράρτημα Ελλάδας παρουσιάζει τη συναυλία “Οδύσσεια” του Νίκου Καζαντζάκη, αφιερωμένη στα 85 χρόνια από την πρώτη δημοσίευσή της. Ο Μάνος Μουντάκης δούλευε 27 χρόνια το έργο «Οδύσσεια» του μεγάλου Κρητικού συγγραφέα και στοχαστή Νίκου Καζαντζάκη. 
Με τη μορφή λαϊκής όπερας με κρητικό χαρακτήρα και ενορχήστρωση που αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόπο την ομορφιά των παραδοσιακών μουσικών οργάνων, μας κάνει κοινωνούς της κρητικής σκέψης και της κρητικής ματιάς. Έχει μελοποιήσει αποσπάσματα από τον πρόλογο του έργου καθώς και ολόκληρη την Α’ ραψωδία έχοντας «χρωματίσει» τα έντονα στοιχεία κίνησης που περιέχει το έργο του Νίκου Καζαντζάκη, με μουσική που έχει κρητικό υπόβαθρο και κατορθώνει ένα έργο οικουμενικό να το ντύσει με ηχοχρώματα. 
Συμμετέχουν: Βαγγέλης Αλεξάκης, Δημήτρης Βακάκης, Καλλιόπη Βασιλείου, Γιώργος Μανωλιούδης. 
Αφηγητής: Κώστας Γιαλίνης. 
Θα παίξουν: Γιάννης Βλάσσης λαούτο, Νίκος Κατσαράκης κιθάρα, Νικάνωρ Βαγγελόπουλος ούτι, Δημήτρης Μακράκης πνευστά, Στέλιος Μουλακάκης κρουστά, Μανώλης Σαλούστρος μαντολίνο, Ζαχαρίας Σπυριδάκης λύρα. 
Διεύθυνση ορχήστρας: Μάνος Μουντάκης. 
Διοργάνωση: Αεράκης – Κρητικό Μουσικό Εργαστήρι “Σείστρον” & Cretanart Productions. 
Συνδιοργάνωση: Περιφέρεια Κρήτης. 
Με την Υποστήριξη: Δήμου Ηρακλείου & ΔΗ.Κ.Ε.Η. 
Χορηγός Επικοινωνίας: ΕΡΤ 
Παρασκευή 04 Αυγούστου στο Ανοικτό Θέατρο Πύλη Βηθλεέμ Ώρα έναρξης 21:00 – Είσοδος Ελεύθερη #odysseia #nikoskazantzakis #creteregion #cretanartproductions. 

Αφίσα
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News