Αικατερίνεια - Πλατεία Αγίας Αικατερίνης

Του “Έρωτα τα Πάθη” απόψε στα “Αικατερίνεια”

Θέατρο
Του “Έρωτα τα Πάθη” απόψε στα “Αικατερίνεια”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέμπτη,27 Ιουλ 2023, 14:10
Πλατεία Αγίας Αικατερίνης


Απόψε το «Θέατρο Κρήτης» θα παρουσιάσει μια ηθογραφική θεατρική κωμωδία με τίτλο "Του έρωτα τα πάθη" του Μιχάλη Μπαλαμούτσου 

Συνεχίζονται και ολοκληρώνονται αύριο Παρασκευή 28-7-2023, οι γνωστές πολυήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2023, οι οποίες πραγματοποιούνται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίας Αικατερίνης επί 38 συναπτά χρόνια στην ομώνυμη Συνοικία της πόλης του Ηρακλείου με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης.
Το πρόγραμμα: 
20.45  * Προσέλευση Κοινού
21.00  * Απόψε το «ΘΕΑΤΡΟ ΚΡΗΤΗΣ» θα παρουσιάσει μια ηθογραφική θεατρική κωμωδία με τίτλο " ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ ΤΑ ΠΑΘΗ" του Μιχάλη Μπαλαμούτσου. 
ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ: 
Πρόκειται για κρητική κωμωδία-σάτιρα γραμμένη σε δεκαπεντασύλλαβο με έντονα ηθογραφικά στοιχεία κυρίως κωμικά.
Το έργο βασίστηκε στον “Ερωτόκριτο” του αξεπέραστου Β. Κορνάρου. 
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Θέατρο: Του έρωτα τα πάθη - Αικατερίνεια

Τον μύθο ξετυλίγει ένας ποιητής. Αυτός βρίσκεται πανταχού παρών ακόμη και στην σκέψη των ηρώων. Αόρατος καθώς, παίζει, γελά, συμπάσχει, συγκινείται ή διασκεδάζει με τα κατορθώματα των ηρώων. Κατά τον μύθο, ο πατέρας του έργου που είναι ένας πλούσιος βοσκός θα προσπαθήσει να διακόψει την σχέση της κόρης του με τον Μανόλη (ο οποίος ήταν κάποτε φαμέγιος του) μόλις ενημερωθεί για αυτήν από τον γιο του Γιώργη. ..Για αυτόν τον λόγο ζητά τη συνδρομή του γιου του -ο οποίος είναι συνεχώς οπλισμένος και έτοιμος για δράση. “...Αυτός με λόγια δεν μιλεί, το παίζει παλικάρι, κι όπου κι αν πάει δεν ξεχνά έναν τσιφτέ να πάρει...”. Η μάνα του Γιώργη είναι προσκείμενη στον άντρα της. “... Η Μαρία από την άλλη (η θυγατέρα), μια κοπέλα του χωριού σχεδόν κουτοπόνηρη, λέει αλήθειες που πονούν και προσπαθεί να σώσει την σχέση της. “...Κύρη μου, ως σου ήλεγα, κιανείς σας δεν μου μοιάζει γιατί κατέχω μυστικό που εδά η γης σκεπάζει...”
Ο Μανόλης τελικά θα εκδιωχθεί από το χωριό με έναν... παράδοξο κωμικοτραγικό τρόπο αλλά, με του κύκλου τα γυρίσματα- και με την βοήθεια της τύχης θα ξαναγυρίσει για να πάρει επιτέλους τη Μαρία. 
Η κρητική ντοπιολαλιά και οι διάσπαρτες νότες της κρητικής μουσικής που γράφτηκε ειδικά για το έργο μας, θα κάνουν τους παλιούς να θυμηθούν και τους νέους να μαθαίνουν..
Σκηνοθεσία Μιχάλης Μπαλαμούτσος εγγύηση της παράστασης. 
Τους ρόλους ερμηνεύουν οι ηθοποιοί. Βαγγέλης Μαστορογιαννάκης, Μαρία Μακράκη,. Γεωργία Μαυρογιαννάκη, Κυριάκος Κορογιάννης,, Δέσποινα Ζωοφοράκη, Ελένη Μαράκη, Θανάσης Νιπιράκης,  Τεχνικός Μανούσος Μαυροφοράκης. 
Στην αποψινή εκδήλωση και πριν την έναρξη της θεατρικής παράστασης, θα επιδοθούν για 38η συνεχή χρονιά οι έπαινοι και τα αναμνηστικά δώρα, στους φοιτητές και στις φοιτήτριες της συνοικίας Αγίας Αικατερίνης, που εισήχθησαν πέρυσι στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News