Ο Κώστας Γαβράς στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων

Πολιτισμός
Ο Κώστας Γαβράς στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκδηλώσεις
Τετάρτη,19 Οκτ 2022, 21:00
Στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων
Αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του πολιτικού κινηματογράφου και του κινηματογράφου της κοινωνικής διαμαρτυρίας

Ο διεθνούς φήμης σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς είναι το τιμώμενο πρόσωπο του 10ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου έως το Σάββατο 29 Οκτωβρίου στους χώρους του Πνευματικού Κέντρου Χανίων.

Ο Κώστας Γαβράς αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του πολιτικού κινηματογράφου και του κινηματογράφου της κοινωνικής διαμαρτυρίας. Από τον Οκτώβριος του 1955, που βρέθηκε στο Παρίσι, μέχρι σήμερα γύρισε περισσότερες από 20 ταινίες, συνεργάστηκε με σημαντικούς συγγραφείς, σεναριογράφους, ηθοποιούς, μουσικούς, φωτογράφους και τεχνικούς του κινηματογράφου, γνώρισε και συνομίλησε με τους σπουδαιότερους πολιτικούς της εποχής του.

Σκηνοθέτης και σεναριογράφος, με τολμηρό πολιτικό λόγο και παγκόσμια αναγνώριση, τιμήθηκε με τα μεγαλύτερα βραβεία κινηματογράφου: Όσκαρ, Χρυσό Φοίνικα Φεστιβάλ Καννών, Χρυσή Άρκτο Φεστιβάλ Βερολίνου, Μεγάλο Βραβείο Ακαδημίας Γαλλικού Κινηματογράφου, Βραβεία στα Φεστιβάλ Μόσχας και Τορόντο, Βραβεία Έντγκαρ Άλαν Πόε, Σεζάρ, Λιμιέρ κ.ά.

«“Πήγαινε εκεί όπου είναι αδύνατο να πας”, δηλώνει στην αυτοβιογραφία του και με αυτή την προτροπή, που εκφράζει και τις δικές μας δράσεις, τον καλωσορίζουμε και τον τιμούμε!», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News