Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη: Αντίστροφη μέτρηση για τη συναυλία με Φαραντούρη και Μητσιά στο Αρκαλοχώρι

Κρήτη
Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη: Αντίστροφη μέτρηση για τη συναυλία με Φαραντούρη και Μητσιά στο Αρκαλοχώρι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συναυλία
Κυριακή,04 Σεπ 2022, 20:00
στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Αρκαλοχωρίου
Οι δυο σπουδαίοι καλλιτέχνες, οι οποίοι έχουν σφραγίσει με τις αυθεντικές ερμηνείες τους τα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, θα δώσουν μια μοναδική συναυλία

Αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη συναυλία με τους εμβληματικούς ερμηνευτές Μαρία Φαραντούρη και Μανώλη Μητσιά, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο σεισμόπληκτο Αρκαλοχώρι, στις 4 Σεπτεμβρίου 2022.

Οι δυο σπουδαίοι καλλιτέχνες, οι οποίοι έχουν σφραγίσει με τις αυθεντικές ερμηνείες τους τα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, θα δώσουν μια μοναδική συναυλία στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Αρκαλοχωρίου, την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου, στις 8:00 μ.μ. 

Διαβάστε επίσης

Μίκης Θεοδωράκης: Ένας χρόνος από τον θάνατο του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη

Η συναυλία που γίνεται ένα χρόνο μετά την απώλεια του μεγάλου δημιουργού και τον καταστροφικό σεισμό, θα έχει ελεύθερη είσοδο για τους πολίτες, ως μία πράξη ηθικής στήριξης στους ανθρώπους που δοκιμάζονται.

 «Η μουσική του Μίκη Θεοδωράκη συνεχίζει να μας εμπνέει, να μας ενώνει και να μας καθορίζει διαχρονικά. Η σπουδαία αυτή συναυλία την οποία στηρίζουμε και συνδιοργανώνουμε ως Δημοτική Αρχή με την Περιφέρεια Κρήτης, θα στείλει μέσα από τα τραγούδια του εμβληματικού συνθέτη -τα οποία αποτελούν φάρο ελπίδας- μηνύματα αλληλεγγύης, ανάτασης και θάρρους στους δημότες μας», δήλωσε ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Μανώλης Φραγκάκης.

Την  ίδια ημέρα, θα διεξαχθούν παράλληλες δράσεις στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Αρκαλοχωρίου από τις 7:00 μ.μ., σχετικές με τη ζωή και το έργο του Μίκη Θεοδωράκη.

Ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας, στο πλαίσιο της μεγάλης συναυλίας, θα ναυλώσει λεωφορείο για τη μεταφορά των δημοτών στον συναυλιακό χώρο. Ειδικότερα, το λεωφορείο θα περάσει στις 18.30 μ.μ από το Καστέλλι (Πλατεία Ελευθερίας- ΚΑΠΗ), στις 19.00 μ. μ από το Θραψανό (Δημοτικό Σχολείο Θραψανού) και στις 19.30 μ.μ από το Αρκαλοχώρι (εκκλησία του Αφέντη Χριστού και Δημαρχείο Μινώα Πεδιάδας).

Πρόκειται για μία συλλογική προσπάθεια τιμής και μνήμης στον Μίκη Θεοδωράκη, με τη συμμετοχή Φορέων και Συλλόγων του Δήμoυ, ενώ όλες οι εκδηλώσεις τελούν υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Οι εκδηλώσεις εντάσσονται στο πρόγραμμα ανάδειξης και διάδοσης του έργου του Μίκη Θεοδωράκη με τίτλο: “Η Πνευματική και Μουσική δωρεά του Μίκη Θεοδωράκη στον Ελληνικό Λαό” και υπεύθυνη του Προγράμματος είναι η Φωτεινή Κοκολάκη.

Φωτογραφία αρχείου ΙΝ ΤΙΜΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News