Απόψε έρχεται η «Σμύρνη 1922» στην Πύλη «Βηθλεέμ»

Κρήτη
Απόψε έρχεται η «Σμύρνη 1922» στην Πύλη «Βηθλεέμ»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεατρική Παράσταση
Δευτέρα,08 Αυγ 2022, 21:30
Πύλη «Βηθλεέμ» του Ηρακλείου
Η «Σμύρνη» είναι μια παράσταση που θέλει να ταξιδέψει τον θεατή μέσα από τη μουσική αλλά και τον λόγο στο μεγαλείο εκείνης της υπέροχης πόλης, που η λάμψη, το χρώμα αλλά και τα αρώματά της δεν μπορούν να σβήσουν ούτε 100 χρόνια μετά την καταστροφή της

Τη θεατρική παράσταση «Σμύρνη 1922» από την ομάδα «Νόημα» θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι βρεθούν σήμερα Δευτέρα, στις 9:30 το βράδυ, στην Πύλη «Βηθλεέμ» του Ηρακλείου.

Η «Σμύρνη» είναι μια παράσταση που θέλει να ταξιδέψει τον θεατή μέσα από τη μουσική αλλά και τον λόγο στο μεγαλείο εκείνης της υπέροχης πόλης, που η λάμψη, το χρώμα αλλά και τα αρώματά της δεν μπορούν να σβήσουν ούτε 100 χρόνια μετά την καταστροφή της. Είναι μια παράσταση που θέλει να θυμίσει σε όλους τη σημαντικότητα του Ελληνισμού αλλά και το πόσο εύκολα κάτι πολύτιμο και υπαρκτό μπορεί να αλλοτριωθεί και να καταλήξει μια ανάμνηση. Ένας απόηχος στη μνήμη των ανθρώπων. Επίσης θέλει να δείξει πόσο μπορεί να μοιάζει η εποχή τού τότε με το σήμερα.

Έξι ερμηνευτές λειτουργούν ως παρόντες στην ιστορία. Ως μάρτυρες των γεγονότων των τελευταίων στιγμών αυτής της μεγάλης πόλης. Ως μάρτυρες του μεγαλείου της, ακούγοντας τον απόηχο από τη μουσική που έγραψε με τον δικό της τρόπο αυτόν τον τόπο της μεγάλης χαράς και της μεγάλης θλίψης, και εξιστορούν παράλληλες ιστορίες που συναντιούνται στο σήμερα και στο τώρα...

Συντελεστές

Τα κείμενα και η σκηνοθεσία είναι του Γιάννη Ζωγραφάκη. Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Νίκος Ανδριγιαννάκης, Μαρία Γαϊτανίδη, Μικαέλα Κεφαλογιάννη και Πελαγία Μουρούζη. Η μουσική επένδυση είναι από τους Πελαγία Μουρούζη (φωνή), Στέλλα Κανετάκη (φωνή) και Γιάννη Κιαγιαδάκη (πιάνο).  Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News