Η «Σταθούλα, ράφτρα εκ Πόντου» στη Βιάννο

Πολιτισμός
Η «Σταθούλα, ράφτρα εκ Πόντου» στη Βιάννο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεατρική Παράσταση
Κυριακή,07 Αυγ 2022, 21:00
Στο Πνευματικό Κέντρο Βιάννου «Περικλής Βλαχάκης»
Στις εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή

Τον θεατρικό μονόλογο της Μαρινέλλα Βλαχάκη «Σταθούλα, ράφτρα εκ Πόντου» θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι βρεθούν την Κυριακή 7 Αυγούστου, στις 9 το βράδυ, στο Πνευματικό Κέντρο Βιάννου «Περικλής Βλαχάκης».

Η παράσταση πραγματοποιείται με τη συνδιοργάνωση του Δήμου Βιάννου και της Περιφέρειας Κρήτης και εντάσσεται στις εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Υπόθεση έργου: Πρόσφυγας του Πόντου, η Σταθούλα ήρθε στην Ελλάδα το 1923. Ξακουστή μοδίστρα στον τόπο της, ήταν παντρεμένη με παιδιά και είχε ένα πολυτελές ραφτάδικο. Τη συναντούμε παραμονές Χριστουγέννων του 1950 στα Χανιά, στο μικρό υπόγειο εργαστήρι της, να ράβει και να συνομιλεί με το είδωλο της μάνας της. Μέσα από τις αναμνήσεις της, ζωντανεύουν πρόσωπα και γεγονότα από τη ματωμένη γη του Πόντου.

Οι συντελεστές της παράστασης: Το κείμενο και η ερμηνεία είναι της Μαρινέλλας Βλαχάκη, η σκηνοθεσία του Κωστή Καπελώνη, το βίντεο του Θοδωρή Παπαδουλάκη, η μουσική του Λεωνίδα Μαριδάκη, ενώ στο τραγούδι είναι η Δάφνη Πανουργιά.

Οι στίχοι του τραγουδιού είναι της Δέσποινας Τραχαλάκη, ενώ στο βίντεο εμφανίζονται οι: Βαλεντίνα Παπαδημητράκη, Κατερίνα Πατεράκη, Μαρινέλλα Βλαχάκη και η μικρή Εύα Μαριδάκη. Ακούγονται οι ηχογραφημένες φωνές των Κωστή Καπελώνη, Αντώνη Περαντωνάκη, Νίκου Ανδριγιαννάκη, Θανάση Νιπυράκη και Τίτου Λίτινα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News