«Ο λαγός και η χελώνα» σήμερα και αύριο στην Πύλη «Βηθλεέμ»

Πολιτισμός
«Ο λαγός και η χελώνα» σήμερα και αύριο στην Πύλη «Βηθλεέμ»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεατρική Παράσταση
Πέμπτη,04 Αυγ 2022, 21:00
Στην Πύλη «Βηθλεέμ», στο Ηράκλειο
Μια παιδική παράσταση που θα μιλήσει στην καρδιά των μικρών μας, αλλά και στις μνήμες των μεγαλύτερων φίλων μας

Η παράσταση «Ο λαγός και η χελώνα: ο αγώνας του φετινού καλοκαιριού» ανεβαίνει σήμερα Πέμπτη 4 και αύριο Παρασκευή 5 Αυγούστου, στις 9 το βράδυ, στο ανοιχτό θέατρο της Πύλης «Βηθλεέμ». Η τιμή εισιτηρίου είναι 10 ευρώ.

«Το Μικρό Θέατρο Λάρισας, κλείνοντας αισίως τα 13 χρόνια συνεπούς παρουσίας στον χώρο του ποιοτικού παιδικού θεάτρου, παρουσιάζει για 12η χρονιά μια παιδική παράσταση που θα μιλήσει στην καρδιά των μικρών μας, αλλά και στις μνήμες των μεγαλύτερων φίλων μας.

«Ο λαγός και η χελώνα», «Η αλεπού και το κοράκι», «Ο τζίτζικας και ο μέρμηγκας», «Η αλεπού και τα σταφύλια», «Η αλεπού και ο τράγος», «Ο ψεύτης βοσκός» και ο «Ήλιος και Βοριάς» μετρούν αιώνες ιστορίας και δεν παύουν ποτέ να αποτελούν την επιτομή της ηθικοδιδαχής.

Μέσα από τον συμβολικό και αλληγορικό τους χαρακτήρα, οι μύθοι του Αισώπου έχουν ιδιαίτερη χάρη, θαυμαστή απλότητα κι άφταστη διδακτικότητα. Με τη μοναδική ικανότητα του Αισώπου να δίνει στα ζώα των μύθων του ανθρώπινη ιδιότητα, ψυχή και λαλιά, αλλά και το επιμύθιο που ήταν πάντοτε απλοϊκό κι εύληπτο για τα παιδιά. Έτσι και στην παράσταση οι εξανθρωπισμένοι ήρωες διδάσκουν, αλλά πρώτα μαθαίνουν και οι ίδιοι από τα παθήματά τους», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News