Μουσικά ταξίδια και θύμησες της Σμύρνης με τον Παντελή Θαλασσινό

Πολιτισμός
Μουσικά ταξίδια και θύμησες της Σμύρνης με τον Παντελή Θαλασσινό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συναυλία
Παρασκευή,29 Ιουλ 2022, 21:30
Στις Ποταμιές Πεδιάδος του δήμου Χερσονήσου
Μαζί του θα είναι η Ελεάννα Βαρελά και ο Θάνος Ματζίλης

«Τα τραγούδια τα Σμυρναίικα» είναι ο τίτλος της συναυλίας με τον δημοφιλή ερμηνευτή και συνθέτη Παντελή Θαλασσινό, που θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια του Φεστιβάλ Κρήτης με διοργανωτή την Περιφέρεια Κρήτης και με ελεύθερη είσοδο στους πολίτες, την Παρασκευή 29 Ιουλίου, στις 9:30 το βράδυ, στην Ιερά Μονή της Παναγίας Γκουβερνιώτισσας, στις Ποταμιές Πεδιάδος του Δήμου Χερσονήσου.

Μουσικά ταξίδια και θύμησες της Σμύρνης και της Μικράς Ασίας, φερμένα στο σήμερα από την Ορχήστρα «Ρυθμός», και τραγουδισμένα από τον ερμηνευτή Παντελή Θαλασσινό. Μαζί του θα είναι η Ελεάννα Βαρελά και ο Θάνος Ματζίλης.

Όπως αναφέρθηκε, είναι μια μουσική παράσταση που θυμίζει στο κοινό από πού προήλθαμε και ποιο είναι το πραγματικό «βιωματικό» μας DNA. Γι’ αυτό λοιπόν το παρελθόν τραγουδούμε και γι’ αυτό διηγούμαστε τον ξεριζωμό, τον πόνο και την καταστροφή, αλλά συνάμα την ελπίδα, την προσμονή, την αλληλεγγύη και την αγάπη, αρετές που οφείλουμε να ταυτίζουν τις γενιές μας.

Τα τραγούδια τα σμυρναίικα, τα τραγούδια της Μικρασίας, αλλά και τα δικά μας τραγούδια, τα πιο πρόσφατα, τα σημερινά τα οποία αναδύουν την επιρροή τού τότε και μιλούν κατευθείαν στην καρδιά και την ψυχή μας. Τα τραγούδια τα σμυρναίικα, τα τραγούδια της Μικρασίας, τα τραγούδια μας!

Η εκδήλωση-συναυλία αποτελεί συνέχεια των επιτυχημένων συναυλιών και εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Κρήτης με οργανωτή την Περιφέρεια Κρήτης (συναυλία κρατικής ορχήστρας Αθηνών σε Κνωσό-Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων, συναυλίες με την ορχήστρα νέων Κρήτης-ΔΗΚΕΗ σε όλο το νησί, συναυλία με τη Μαρία Φαραντούρη στην αρχαία Ελεύθερνα) και που είναι προσφορά στους πολίτες με ελεύθερη είσοδο.

Η νέα συναυλία της Περιφέρειας στην Γκουβερνιώτισσα πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και με την υποστήριξη του Δήμου Χερσονήσου και του Οργανισμού Πολιτισμού και Ανάπτυξης Ποταμιών «Η Γκουβερνιώτισσα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News