Ένας ακόμη «απειλητικός» αστεροειδής, με μέγεθος περίπου 120 μέτρων, όσο δηλαδή ένα γήπεδο ποδοσφαίρου, πρόκειται να περάσει πολύ κοντά από τη Γη το προσεχές Σάββατο 30 Ιουλίου, σύμφωνα με τη NASA.
Ο αστεροειδής 2016 CZ31, με εκτιμώμενο μήκος 122 μέτρων, που κινείται με πορεία προς τη Γη, αναμένεται να φτάσει περί τα 2,8 εκατομμύρια χιλιόμετρα από την επιφάνεια της Γης.
Το Newsweek αναφέρει ότι η ταχύτητα του αστεροειδούς είναι περίπου 55.500 χιλιόμετρα την ώρα, δηλαδή περίπου 17 φορές ταχύτερη από μια σφαίρα από ένα όπλο και περίπου το ένα πέμπτο ταχύτερη από τον κεραυνό.
Αυτός ο αστεροειδής δεν θεωρείται «δυνητικά επικίνδυνος», επειδή το μήκος του δεν ξεπερνά τα 150 μέτρα, αν και η μέγιστη απόστασή του από τον πλανήτη μας στις 30 Ιουλίου θα είναι σημαντικά μικρότερη από την απόσταση επαγρύπνησης που είναι 7,5 εκατομμύρια χιλιόμετρα.
Πηγή: NASA, Newsweek
(Φωτογραφία Αρχείου Pexels)