Διαδικτυακό Σεμινάριο στη Διδασκαλία μέσω του Διαδικτύου από το ΕΛΜΕΠΑ

Επιστήμη
Διαδικτυακό Σεμινάριο στη Διδασκαλία μέσω του Διαδικτύου από το ΕΛΜΕΠΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάθετε για την τεχνολογία, την παιδαγωγική και ψυχολογική υποστήριξη, μέσα από το διαδικτυακό σεμινάριο του ΕΛΜΕΠΑ

Το Γραφείο Διεθνών Σχέσεων του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛΜΕΠΑ), δεδομένων των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η Ανώτατη Εκπαίδευση σε Ευρωπαϊκό Επίπεδο, διοργανώνει Διαδικτυακό Σεμινάριο με θέμα τη Διαδικτυακή Εκπαίδευση.

Όλοι οι ομιλητές προέρχονται από το πανευρωπαϊκό δίκτυο συνεργατών του ΕΛΜΕΠΑ στο Πρόγραμμα Erasmus και έχουν εξειδίκευση στη διαδικτυακή εκπαίδευση. To Σεμινάριο γίνεται στα πλαίσια της προσφοράς του ΕΛΜΕΠΑ αυτές τις δύσκολες ημέρες. 

Το Σεμινάριο στοχεύει στην πληροφόρηση των εκπαιδευτών αναφορικά με τα παρακάτω:

  1. Ποια είναι η διαθέσιμη τεχνολογία στα πλαίσια της σύγχρονης και ασύγχρονης εκπαίδευσης και πως να γίνεται η χρήση της με βέλτιστο τρόπο στα πλαίσια της διαδικτυακής εκπαίδευσης
  2. Ποιες είναι οι παιδαγωγικές στρατηγικές που θα πρέπει να ακολουθηθούν στα πλαίσια μιας διαδικτυακής διάλεξης: διοργάνωση μιας διαδικτυακής διάλεξης, διαδραστικότητα με τους φοιτητές που παρακολουθούν τη διάλεξη, διοργάνωση εξετάσεων μέσω διαδικτύου
  3. Ψυχολογική υποστήριξη των φοιτητών και των εκπαιδευτών που συμμετέχουν στον διαδικτυακό τρόπο εκπαίδευσης
  4. Η επόμενη μέρα: πως η εμπειρία που αποκτήθηκε αυτές τις ημέρες θα εφαρμοσθεί όταν επιστρέψουμε στην κανονικότητα (Blended Teaching)

Το σεμινάριο θα λάβει μέρος σε τρία μέρη: 27η Απριλίου, 4η Μαΐου και 7η Μαΐου 2020.  Οι ώρες των σεμιναρίων θα είναι από τις 18:00 – 20:00 ώρα Ελλάδος και σε live streaming από το Facebook του γραφείου Διεθνών Σχέσεων και το Youtube.

Απαιτείται η εγγραφή για την παρακολούθηση του Σεμιναρίου, το οποίο θα λάβει μέρος στην Αγγλική και είναι δωρεάν. Τα links που θα πρέπει να γίνει η εγγραφή (και με τους δύο τρόπους) είναι τα παρακάτω:

  1. Ο πρώτος είναι ΕΔΩ 
  2. Και ο δεύτερος ΕΔΩ

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το Σεμινάριο ακολουθήστε τον σύνδεσμο ΕΔΩ 

Τα links για την παρακολούθηση των Σεμιναρίων όπως και το πρόγραμμα θα αποσταλούν στους εγγεγραμμένους.

Για οποιαδήποτε ερώτηση παρακαλώ επικοινωνήστε με τον Διευθυντή του Γραφείου Διεθνών Σχέσεων του ΕΛΜΕΠΑ, Αναπληρωτή Καθηγητή Κωσταντίνο Πετρίδη ([email protected]).

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News