Σφοδρή επίθεση στη Νέα Δημοκρατία εξαπολύει η Ελληνική Λύση, με αφορμή αναφορά στη Βόρεια Μακεδονία σε ανακοίνωση του κυβερνώντος κόμματος. Σε ανακοίνωσή της το Σάββατο 3 Οκτωβρίου, η Ελληνική Λύση χρησιμοποιεί ιδιαίτερα οξείς χαρακτηρισμούς, επαναφέροντας στο επίκεντρο τη Συμφωνία των Πρεσπών και υποστηρίζοντας ότι η γειτονική χώρα την έχει παραβιάσει επανειλημμένα. Παράλληλα, επικαλείται τον ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Καραμανλή, ενώ στρέφει τα πυρά της προσωπικά και κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη για την ευρωπαϊκή προοπτική της Βόρειας Μακεδονίας.
"Τους βλέπει η ντροπή και ντρέπεται και εκεί που βρίσκεται ο ιδρυτής τους, Κωνσταντίνος Καραμανλής, τρίζουν τα κόκαλά του όταν διαβάζει το "Βόρεια Ψευτομακεδονία" φαρδιά πλατιά στην ανακοίνωση της ΝΔ, την ώρα που αυτό το υβριδικό κράτος έχει παραβιάσει ακόμα και την προδοτική συμφωνία του Τσίπρα πάνω από 220 φορές. Μία απλή ανάγνωση στα σχολικά βιβλία των Σκοπιανών πείθει και τον πλέον άπιστο ότι η μόνη λύση είναι το τέλος της προδοτικής Συμφωνίας των Πρεσπών", υποστηρίζει η Ελληνική Λύση σε σημερινή ανακοίνωσή της.
Ισχυρίζεται, επίσης, το κόμμα:"Αντ' αυτού, ο Μητσοτάκης και όλοι του οι βουλευτές καλωσορίζουν τους παραχαράκτες της ιστορίας στην ΕΕ".
