MHTSOTAKHS
Φωτ.: IT

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοινώνει ότι οι Έλληνες του εξωτερικού θα ψηφίζουν με επιστολική ψήφο από τις επόμενες εκλογές

Ελλάδα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοινώνει ότι οι Έλληνες του εξωτερικού θα ψηφίζουν με επιστολική ψήφο από τις επόμενες εκλογές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι οι Έλληνες του εξωτερικού θα μπορούν να συμμετέχουν στις εθνικές εκλογές με επιστολική ψήφο, καταργώντας την ανάγκη ταξιδιών εκατοντάδων χιλιομέτρων προς τα εκλογικά κέντρα στην Ελλάδα

Σε σημαντική εξέλιξη για τους αποδήμους Έλληνες, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επιβεβαίωσε ότι στις επόμενες εθνικές εκλογές θα ισχύσει η επιστολική ψήφος για τους πολίτες που ζουν εκτός Ελλάδας.

Μέσω ανάρτησής του στα social media, παρουσίασε τον ειδικό φάκελο που θα χρησιμοποιείται για τη διαδικασία, σημειώνοντας ότι η νέα μέθοδος καθιστά τη συμμετοχή των αποδήμων «πιο εύκολη από ποτέ».

Με τη νέα διαδικασία, οι Έλληνες του εξωτερικού δεν θα χρειάζεται πλέον να ταξιδεύουν εκατοντάδες χιλιόμετρα για να ψηφίσουν στο πλησιέστερο εκλογικό κέντρο.

Ο Μητσοτάκης έδωσε παραδείγματα πόλεων όπως η Μελβούρνη, το Λονδίνο και το Τορόντο, τονίζοντας ότι «η φωνή ενός πολίτη στη Μελβούρνη, στο Λονδίνο, στο Τορόντο έχει το ίδιο βάρος με τη φωνή ενός πολίτη στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη ή το Ηράκλειο».

Η κίνηση αυτή έρχεται να διευκολύνει εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό, ενισχύοντας τη δημοκρατική συμμετοχή και την εκπροσώπηση των αποδήμων στο πολιτικό γίγνεσθαι της χώρας.

Η επιστολική ψήφος θεωρείται σημαντικό βήμα για τη διασύνδεση των Ελλήνων του εξωτερικού με την πολιτική ζωή της πατρίδας τους, εξασφαλίζοντας ισότιμη ψήφο ανεξαρτήτως γεωγραφικής θέσης.

► Διαβάστε επίσης: Μητσοτάκης – Αμπάς: Τηλεφωνική επικοινωνία για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

Με την εφαρμογή αυτής της διαδικασίας, οι απόδημοι Έλληνες αποκτούν πλέον τη δυνατότητα να συμμετέχουν ενεργά στις εκλογές, χωρίς να διακινδυνεύουν ταξίδια ή δυσκολίες λόγω αποστάσεων, ενώ η κυβέρνηση προωθεί παράλληλα την εκσυγχρονισμένη ψηφοφορία και την ψηφιακή διευκόλυνση των πολιτών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News