Ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρώην υπουργός Ευάγγελος Αποστολάκης αναφέρθηκε σήμερα σε τηλεοπτική του εμφάνιση στο OPEN στη συμμετοχή του γιου του στη δράση της Global Sumud Flotilla, η οποία είχε στόχο τη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα.
Όπως αποκάλυψε, βρέθηκε χθες στο αεροδρόμιο για να τον υποδεχθεί, καθώς ο γιος του ήταν ανάμεσα στους 27 Έλληνες που συμμετείχαν στην αποστολή, όπως αναφέρει το cnn.gr.
Μιλώντας για τα αντανακλαστικά του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών και τις συνθήκες κράτησης των συμμετεχόντων, ο κ. Αποστολάκης τόνισε: «και ως πατέρας και ως μέλος του ελληνικού κοινοβουλίου, είμαι υποχρεωμένος να πω ότι επικροτώ τις οποιεσδήποτε τέτοιες ενέργειες που έχουν ως σκοπό την ειρήνη και την ενίσχυση ανθρώπων οι οποίοι υφίστανται γενοκτονία».
Ο κ. Αποστολάκης άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για τις «χλιαρές» πρωτοβουλίες που έλαβε για την κράτηση των 27 ατόμων από το Ισραήλ: «Όλες οι κυβερνήσεις αυτές τις κινήσεις έπρεπε να τις βοηθούν, να τις επικροτούν και να τις αναδεικνύουν. Και όχι να τις παρεμποδίζουν.
Η συμπεριφορά της ελληνικής κυβέρνησης ήταν μουδιασμένη. Το ΥΠΕΞ, τουλάχιστον, μας είχε μια πάρα πολύ καλή ενημέρωση. Θεωρώ όμως ότι οι πρωτοβουλίες που πήρε ήταν λίγο... χλιαρές.
►Διαβάστε επίσης: Επέστρεψαν στην Αθήνα οι 27 Έλληνες ακτιβιστές του στολίσκου «Global Sumud Flotilla»
Οι Τούρκοι τους πήραν την πρώτη ημέρα και χωρίς πολλά-πολλά. Θα έπρεπε το Ισραήλ να συμπεριφερθεί διαφορετικά στους Έλληνες γιατί υποτίθεται ότι έχουμε μια εξαιρετική στρατηγική σχέση και υπάρχει και ένα κλίμα που... παρά τα όσα κάνουν, οι φωνές από τη χώρα μας είναι λίγο μαζεμένες».
