Χάρης Δούκας

Ο Χάρης Δούκας ζητά εκλογές για νέα ηγεσία στο ΠΑΣΟΚ τον Νοέμβριο - Η αιχμηρή απάντηση που πήρε

Ελλάδα
Ο Χάρης Δούκας ζητά εκλογές για νέα ηγεσία στο ΠΑΣΟΚ τον Νοέμβριο - Η αιχμηρή απάντηση που πήρε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ηδη όμως προκαλεί την αντίδραση της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ που τον κατηγορεί για βιασύνη και αφήνει σοβαρότατες αιχμές για την επάρκειά του

Ο Χάρης Δούκας ανεβάζει στροφές στη διαδικασία για την εκλογή νέας ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, δηλώνει εμμέσως υποψήφιος διάδοχος του Νίκου Ανδρουλάκη και θέλοντας να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά και να κάνει εμφαντική την απόφασή του να είναι υποψήφιος- χωρίς ακόμα να το ανακοινώνει επισήμως- ζητάει εκλογές για την ανάδειξη νέας ηγεσίας το Φθινόπωρο.

Ηδη όμως προκαλεί την αντίδραση της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ που τον κατηγορεί για βιασύνη και αφήνει σοβαρότατες αιχμές για την επάρκειά του.

Ο Χάρης Δούκας προτείνει οι εκλογές να γίνουν τις αρχές Νοεμβρίου- το διάστημα 3 με 10 του μηνός, αφού θεωρείται σχεδόν δεδομένο ότι θα υπάρξουν δύο γύροι- ενώ προηγουμένως προτείνει να διεξαχθεί Πανελλαδική Συνδιάσκεψη για τις πολιτικές και τα ιδεολογικά.

Καταλήγοντας αναφέρει πως ελπίζει ότι όλοι θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, αναφορά που μπορεί να στοχεύει τον Νίκο Ανδρουλάκη και τις πληροφορίες ότι ενδεχομένως θα θελήσει να αναβάλει τις εκλογές για αργότερα.

Η απάντηση του ΠΑΣΟΚ ήρθε μέσω κύκλων, που κατηγορούν τον κ. Δούκα για βιασύνη που είναι "κακός σύμβουλος", εκφράζουν την έκπληξή τους που πήραν την επιστολή του Δημάρχου Αθηναίων μέσω e-mail τρίτου προσώπου και ρίχνουν το μεγάλο καρφί: Η ημερομηνία που προτείνει ο Δήμαρχος Αθηναίων για τον β γύρο είναι η ημέρα του Μαραθωνείου της Αθήνας και αυτό θα όφειλε να το γνωρίζει ο Δήμαρχος...

Αιχμές ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για τη πρόταση του Χάρη Δούκα    

Αιχμηρή ήταν η απάντηση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στην πρόταση του Χάρη Δούκα να γίνουν εσωκομματικές εκλογές τον Νοέμβριο.

«Η βιασύνη είναι κακός σύμβουλος σε όλα τα επίπεδα. Η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής θα συνεδριάσει ως γνωστόν την Κυριακή 30 Ιουνίου για να αποφασίσει τον οδικό χάρτη», σημειώνουν πηγές της Χαριλάου Τρικούπη και προσθέτουν: «Ως εκ τούτου, θα αναμέναμε από τον κ. Δούκα να έρθει στη συνεδρίαση του οργάνου του οποίου είναι μέλος και να εκθέσει τις απόψεις του, και όχι να τις κοινοποιεί στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής μέσω του email τρίτου προσώπου».

Επιπλέον τονίζουν πως προκαλεί εντύπωση «το γεγονός ότι ο δήμαρχος Αθηναίων αγνοεί ότι στις 10 Νοεμβρίου 2024, ημερομηνία που προτείνει για τη διενέργεια του β΄γύρου των εσωκομματικών εκλογών, θα διεξαχθεί ο μαραθώνιος δρόμος».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News