4311273

Στην Εισαγγελία Πειραιά οι 13 συλληφθέντες που φέρονται ως υπαίτιοι για τη φωτιά στην Ύδρα

Ελλάδα
Στην Εισαγγελία Πειραιά οι 13 συλληφθέντες που φέρονται ως υπαίτιοι για τη φωτιά στην Ύδρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα 13 άτομα είχαν οδηγηθεί στο λιμεναρχείο Σαρωνικού και το μεσημέρι μεταφέρθηκαν στην Εισαγγελία Πειραιά από την Πυροσβεστική Υπηρεσία

Στην Εισαγγελία Πειραιά οδηγήθηκαν οι δεκατρείς ημεδαποί επιβαίνοντες θαλαμηγού σκάφους που συνελήφθησαν από αξιωματικούς της διεύθυνσης αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού της Πυροσβεστικής ως υπαίτιοι πρόκλησης πυρκαγιάς σε δασική έκταση, στην περιοχή Μπίστι, στο νησί της Ύδρας, τις βραδινές ώρες, της 21ης Ιουνίου 2024.

Τα 13 άτομα είχαν οδηγηθεί στο λιμεναρχείο Σαρωνικού και το μεσημέρι μεταφέρθηκαν στην Εισαγγελία Πειραιά από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Για την υπόθεση έχουν συλλεχθεί από το λιμεναρχείο Ύδρας όλα τα στοιχεία των σκαφών που βρίσκονταν στη θαλάσσια περιοχή με περιπολία από πλωτό του Λιμενικού, καθώς καπετάνιος σκάφους από παρακείμενο όρμο φέρεται να έχει καταγγείλει ότι στην περιοχή όπου εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, είχαν πέσει πυροτεχνήματα από κάποιο σκάφος.

Ο ίδιος έχει δώσει αναλυτική κατάθεση στην Πυροσβεστική, που αναμένεται να παίξει κομβικό ρόλο και στη συνέχεια της υπόθεσης.

Την προσωρινή κατάσχεση του σκάφους από όπου «έπεσαν» τα πυροτεχνήματα στην Ύδρα προκαλώντας την πυρκαγιά σε δύσβατη περιοχή του νησιού, έχουν ζητήσεις οι εισαγγελικές αρχές.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News