09

Νέα παρέμβαση από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για την υπόθεση Λύτρα – Ζητάει επίσπευση της έρευνας

Ελλάδα
Νέα παρέμβαση από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για την υπόθεση Λύτρα – Ζητάει επίσπευση της έρευνας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι ζητάει η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη για την υπόθεση του Απόστολου Λύτρα

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, απέστειλε το πρωί της Τρίτης στην Ανακρίτρια του 18ου Ανακριτικού Τμήματος του Πρωτοδικείου Αθηνών παραγγελία για την κατ’ απόλυτη προτεραιότητα διεξαγωγή της κυρίας ανάκρισης για την υπόθεση του Απόστολου Λύτρα, που διενεργείται ήδη δυνάμει παραγγελίας του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, στην οποία προσδιορίζεται λεπτομερώς η διωκόμενη πράξη, χωρίς να παραβλεφθεί η ανάγκη, όπως είναι αυτονόητο, της πληρότητας της έρευνας και της συλλογής απαιτούμενων αποδεικτικών στοιχείων και την κατ’ απόλυτη προτεραιότητα, ομοίως, εισαγωγή της υπόθεσης στο ακροατήριο. 

Συγκεκριμένα, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου αναφέρει:

«Αφού λάβαμε υπόψη την εξαιρετική σοβαρότητα της πρόσφατης υπόθεσης κακουργηματικής ενδοοικογενειακής βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης από τον Α. Λ., η οποία εκδηλώθηκε σε βάρος της συζύγου του Σ..Π., ως ακραία έκφραση της συνεχώς αυξανόμενης ενδοοικογενειακής βίας, που μαστίζει την κοινωνία, αλλά και τον κίνδυνο που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει το θύμα εν όψει των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της πιο πάνω πράξης, διατάσσουμε, κατ’ εφαρμογή της διάταξης του άρθρου 32 εδ. γ ΚΠΔ: α) την κατ’ απόλυτη προτεραιότητα διεξαγωγή της συναφούς κυρίας ανάκρισης, που διενεργείται ήδη δυνάμει παραγγελίας του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, στην οποία προσδιορίζεται λεπτομερώς η διωκόμενη πράξη, χωρίς να παραβλεφθεί η ανάγκη, όπως είναι αυτονόητο, της πληρότητας της έρευνας και της συλλογής απαιτούμενων αποδεικτικών στοιχείων και β) την κατ’ απόλυτη προτεραιότητα, ομοίως, εισαγωγή της υπόθεσης στο ακροατήριο». 

Αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Απόστολος Λύτρας

Ο Απόστολος Λύτρας, που στο παρελθόν έχει υπερασπιστεί νομικά πολλές υποθέσεις γυναικείας κακοποίησης, ομολόγησε την πράξη του και εμφανίστηκε πρόθυμος να ζητήσει ψυχολογική βοήθεια. Λίγες ώρες μετά τη σύλληψη και ανάκρισή του, ο 52χρονος δικηγόρος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Ο Απόστολος Λύτρας στην κατάθεσή του ανέφερε ότι θα ζητήσει ψυχολογική βοήθεια και σημείωσε ότι «δεν έχω υπάρξει ποτέ βίαιος». Έτσι, του επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι όπως η υποχρέωση μετοίκησης από το κοινό σπίτι, όπου διαμένει με τη σύζυγο του, απαγόρευση να την πλησιάζει και υποχρέωση να παρακολουθήσει ειδικό πρόγραμμα ψυχολογικής υποστήριξης. 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News