Ανδρουλάκης Νίκος

Ανώτατη πηγή για εκλογές στο ΠΑΣΟΚ: «Θα τηρηθεί το καταστατικό, κάλπες το 2025» (vid)

Ελλάδα
Ανώτατη πηγή για εκλογές στο ΠΑΣΟΚ: «Θα τηρηθεί το καταστατικό, κάλπες το 2025» (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει λίγα όπλα στη φαρέτρα του και μια ενδεχόμενη επιμονή του οι εκλογές να γίνουν -όπως έχουν προγραμματιστεί το 2025- θα οδηγούσαν το κόμμα σε επικίνδυνα μονοπάτια

Πληροφορίες για επίσπευση των διαδικασιών για εκλογή προέδρου στο ΠΑΣΟΚ με τις κάλπες να στήνονται ακόμη και μέσα στο καλοκαίρι, κυκλοφόρησαν τις τελευταίες ώρες, καθώς η εσωκομματική θύελλα κάθε ημέρα που περνάει «φουντώνει» όλο και περισσότερο.

Ανώτατη πηγή του ΠΑΣΟΚ στο OPEN

Τι ισχύει όμως; Όπως όμως μετέδωσε η Κάτια Φωτιάδου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN επικαλούμενη ανώτατη πηγή του ΠΑΣΟΚ το σενάριο αυτό διαψεύδεται κατηγορηματικά. Η εν λόγω πηγή διεμήνυσε ότι «ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν έχει αλλάξει στάσης, θα τηρήσει κατά γράμμα το καταστατικό, το οποίο προβλέπει εσωκομματικές κάλπες το Φθινόπωρο του 2025».

Νωρίτερα, πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, σημείωναν στο ethnos.gr, σχετικά με τα εν λόγω σενάρια, πως «ο πρόεδρος θα μιλήσει για όλα στο Πολιτικό Συμβούλιο την Τετάρτη και γενικά στα όργανα».

Λίγα τα όπλα στη φαρέτρα Ανδρουλάκη

Σε κάθε περίπτωση όμως, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει λίγα όπλα στη φαρέτρα του και μια ενδεχόμενη επιμονή του οι εκλογές να γίνουν -όπως έχουν προγραμματιστεί το 2025- θα οδηγούσαν το κόμμα σε επικίνδυνα μονοπάτια.

Τα στελέχη του Κινήματος, σύμφωνα με το ethnos.gr, έκαναν λόγο για «έναν δρόμο στον οποίο δεν υπάρχει επιστροφή».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, μετά το κύμα αντιδράσεων, λένε δεν έχει άλλη λύση από την προσφυγή στην κάλπη. Εντούτοις, πιθανότατα επιθυμεί να το κάνει με τους δικούς του όρους και να μην «συρθεί» σ’ αυτές κακήν κακώς. Δηλαδή, μια λύση που επεξεργάζονται είναι οι εκλογές να έρθουν νωρίτερα (από το 2025) αλλά να δοθεί ασφαλής χρόνος, ώστε όλοι οι υποψήφιοι να καταθέσουν την πλατφόρμα τους.

Σε κάθε περίπτωση, με ενδιαφέρον αναμένεται και η θέση του δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα, ο οποίος ακόμα κράτα κλειστά τα χαρτιά του και πιθανότατα μέσα στο Σαββατοκύριακο θα δημοσιοποιήσει τις προθέσεις του.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News