Ανασχηματισμός: Ποια υπουργεία αλλάζουν χέρια

Ελλάδα
Ανασχηματισμός: Ποια υπουργεία αλλάζουν χέρια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όλες οι αλλαγές

Η ορκωμοσία των νέων μελών της Κυβέρνησης θα πραγματοποιηθεί σήμερα (14/6) στις 18:00 το απόγευμα στο Προεδρικό Μέγαρο παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας.

Αύριο στις 10:00 θα συνεδριάσει υπό τον Πρωθυπουργό το Υπουργικό Συμβούλιο υπό τη νέα σύνθεση με τα θέματα ημερήσιας διάταξης που ήδη έχουν ανακοινωθεί. 

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αναλαμβάνει ο Κώστας Τσιάρας με νέο υφυπουργό τον Χρήστο Κέλλα. Το Υπουργείο Ανάπτυξης ο Τάκης Θεοδωρικάκος και το Υπουργείο Εργασίας η Νίκη Κεραμέως όπου θέση υφυπουργού παίρνει ο Κώστας Καραγκούνης.

Στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης αναλαμβάνει ο Κώστας Γκιουλέκας ενώ το Υπουργείο Εσωτερικών ο Θοδωρής Λιβάνιος με υφυπουργούς τη Βιβή Χαραλαμπογιάννη και τον Βασίλη Σπάνακη. Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος είναι ο νέος Υπουργός Μετανάστευσης. Αλλαγές αναμένονται και στο Υπουργείο Ναυτιλίας ενώ υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ θα γίνει ο Γιώργος Μυλωνάκης.

Η Κατερίνα Παπακώστα πήρε τη θέση της Μαρίας Κεφάλα στο Οικογένειας και Κοινωνικής Συνοχής. Ο Χρίστος Δήμας τοποθετήθηκε στη θέση του κ. Θεοχάρη στο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Στις τάξεις των υφυπουργών ο Στέφανος Γκίκας πάει στο Υπουργείο Ναυτιλίας στη θέση του Γιάννη Παππά, η Ζωή Ράπτη πηγαίνει υφυπουργός στο Ανάπτυξης παίρνοντας τη θέση του Μάξιμου Σενετάκη. Eπίσης, ο Ιάσων Φωτήλας πηγαίνει στο Υπουργείο Πολιτισμου ως υφυπουργός ενώ η κ. Αλεξοπούλου φεύγει από το Υποδομών που ήταν υφυπουργός Μεταφορών και τη θέση της καταλαμβάνει ο Βασίλης Οικονόμου ο οποίος είναι νέος υφυπουργός Μεταφορών.

Εκτός έμειναν φαίνεται οι κύριοι Σκρέκας, Αυγενάκης και Καιρίδης καθώς και η κυρία Μιχαηλίδου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News