Κοκοτσάκης Βασίλης

Βασίλης Κοκοτσάκης: «Η ομάδα Anubis βρήκε νέα δείγματα - Έρχονται νέες αποκαλύψεις για τα Τέμπη» (ηχητικό)

Ελλάδα
Βασίλης Κοκοτσάκης: «Η ομάδα Anubis βρήκε νέα δείγματα - Έρχονται νέες αποκαλύψεις για τα Τέμπη» (ηχητικό)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιβεβαίωση από τον τεχνικό σύμβουλο του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων των Τεμπών ότι εντοπίστηκε ένα καθαρό δείγμα και ένα "ύποπτο" ανθρώπινου υλικού σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του εργολάβου που μετέφερε χώματα σε ποσότητες από τον τόπο του δυστυχήματος

Ο Βασίλης Κοκοτσάκης, τεχνικός σύμβουλος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων στα Τέμπη, επιβεβαίωσε στον 98.4 ότι η εθελοντική ειδική ομάδα Anubis εντόπισε ένα καθαρό δείγμα και ένα "ύποπτο" ανθρώπινου υλικού, που ήδη εστάλησαν για ταυτοποίηση DNA στην Αθήνα, στο οικόπεδο ιδιοκτησία του εργολάβου που μετέφερε χώματα σε ποσότητες από τον τόπο του δυστυχήματος.

Υπενθύμισε, μάλιστα, πως η ομάδα Anubis, που είναι η μόνη ομάδα στην Ευρώπη με ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους για τον εντοπισμό νεκρών και μελών τους κι όχι για διάσωση ζωντανών εγκλωβισμένων ή τραυματιών,  είχε από τις πρώτες μέρες αιτηθεί να συνδράμει στις έρευνες, αλλά εγγράφως η Ελληνική Πολιτεία της το είχε αρνηθεί. Αυτή η ομάδα, 9 μήνες μετά, στο Κουλούρι, όπου είχαν μεταφερθεί τα συντρίμμια, βρήκε δείγματα ανθρώπινου υλικού και τώρα 14 μήνες μετά και πάλι εντοπίζει δείγματα.

Ο κ. Κοκοτσάκης αποκάλυψε πως η εμπλουτισμένη με νέα στοιχεία και υλικό τεχνική του έκθεση, που θα κατατεθεί μετά το Πάσχα στις ανακριτικές αρχές, περιλαμβάνει συγκλονιστικά στοιχεία αλλά και μοντελοποίηση της έκρηξης από τρία εξειδικευμένα εργαστήρια σε Ευρώπη και ΗΠΑ, που θα πιστοποιούν το είδος της έκρηξης, τα υλικά της αλλά και το σημείο της εμπορικής αμαξοστοιχίας που προκάλεσε το μείζον γεγονός που οδήγησε μετά τη σύγκρουση στο θάνατο από την πυρκαγιά, ενδεχομένως και μέχρι 29 από τους νεκρούς.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News