Κωνσταντινίδης Χρήστος

Χρήστος Κωνσταντινίδης: «Μας δουλεύουν όλοι τους - Μόνοι μας φτάνουμε στην αλήθεια για τα Τέμπη» (ηχητικό)

Ελλάδα
Χρήστος Κωνσταντινίδης: «Μας δουλεύουν όλοι τους - Μόνοι μας φτάνουμε στην αλήθεια για τα Τέμπη» (ηχητικό)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να είναι βέβαιοι όλοι πως φτάνουμε στην αλήθεια και πως η δικαιοσύνη θα  αποδοθεί»

Ο Χρήστος Κωνσταντινίδης, συγγενής θύματος των Τεμπών, της Βασιλικής Χλωρού, μιλώντας στον 98.4 επιβεβαίωσε πως βρέθηκαν υπολείμματα οστών και στάλθηκαν ήδη δείγματα DNA για ταυτοποίηση στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. στην Αθήνα: τα ευρήματα από οικόπεδο ιδιοκτησίας εργολήπτη που έλαβε μέρος στη λήψη χωμάτων από τον τόπο  του δυστυχήματος στα Τέμπη.  Το οικόπεδο βρίσκεται στη θέση «Πηγάδια» που απέχει μόλις λίγα χιλιόμετρα από το σημείο της σιδηροδρομικής τραγωδίας και, έπειτα από αίτημα των συγγενών, οι έρευνες εντατικοποιήθηκαν, ενώ ζητήθηκε νέος δειγματοληπτικός έλεγχος που καλύπτει περισσότερα από 12 δείγματα και τη χρήση ειδικών εργαλείων αφαίρεσης στήλης χώματος (καροτιέρες).

Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντινίδη, με  τη συνδρομή της ομάδας Anubis με τα ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά, που εντοπίζουν δείγματα νεκρών ανθρώπων, φαίνεται πως οι έρευνες απέδωσαν καρπούς και κατάφεραν, εκτός από συντρίμμια, να εντοπίσουν και υπολείμματα οστών, επιβεβαιώνοντας τους συγγενείς στην επιμονή τους για έρευνες 14 μήνες μετά την τραγωδία.

Ο κ. Κωνσταντινίδης προειδοποίησε, μάλιστα, όσους γνωρίζουν να μην γίνει απόπειρα αλλοίωσης των δειγμάτων ανθρώπινου υλικού ώστε να θεωρηθεί ζωικό, ενώ όπως είπε το επόμενο διάστημα έρχεται εμπλουτισμένη με νέα αποκαλυπτικά στοιχεία η τεχνική έκθεση των τεχνικών συμβούλων της ομάδας του Βασίλη Κοκοτσάκη.

Αναρωτήθηκε, μάλιστα, πως μπορεί να σταθεί ο υπουργός Δικαιοσύνης με τη δήλωσή του «όσοι μιλούν για μπάζα είναι για τα μπάζα», όταν ακόμη και χθες οι έρευνες των συγγενών θυμάτων των Τεμπών, σε υλικά που αφαιρέθηκαν από τον τόπο του δυστυχήματος, 14 μήνες μετά, αποκαλύπτουν και νέα ανθρώπινα δείγματα με οστά.

Αίσθηση προκαλούν και όσα είπε ο κ. Κωνσταντινίδης για τον ρόλο παραγόντων της δικαιοσύνης, μετά  την ανακοίνωση από την ανώτατη εισαγγελική λειτουργό Γεωργία Αδειλίνη, με την οποία  ζητά από τη διευθύνουσα την Εισαγγελία Εφετών Λαρίσης να διερευνηθεί «τυχόν πειθαρχική ευθύνη της εισαγγελέως Πρωτοδικών Ε.Κ., η οποία εξέδωσε απορριπτική επί της ουσίας διάταξη για καταγγελθέντες υπουργούς, ως εμπλεκόμενους στην υπόθεση των Τεμπών, κατά παράβαση του άρθρου 86 του Συντάγματος και του Νόμου 3126/2003, άρθρο 4 § 4 περί ποινικής ευθύνης Υπουργών».

 Ο Χρήστος Κωνσταντινίδης, με μια δήλωση - κραυγή, επισημαίνει: «Όλοι σε όλους τους θεσμούς μας δουλεύουν, δεν κάνουν σωστά το καθήκον τους και έχουμε μείνει μόνοι μας συγγενείς των θυμάτων και οι τεχνικοί μας  σύμβουλοι, αλλά φτάνουμε στην αλήθεια. Αν δεν μπορούν πολιτικά και θεσμικά οι αρμόδιοι να κάνουν την δουλειά τους, ας μας αφήσουν να αναλάβουμε εμείς πλήρως την υπόθεση και να είναι βέβαιοι όλοι πως φτάνουμε στην αλήθεια και δικαιοσύνη θα αποδοθεί».

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News