Μητσοτάκης Ερντογάν

Στις 13 Μαΐου η συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν στην Άγκυρα

Ελλάδα
Στις 13 Μαΐου η συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν στην Άγκυρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Οριστικοποιήθηκε για τις 13 Μαΐου η μέρα που θα βρεθώ στην Άγκυρα ανταποδίδοντας επίσκεψη Ερντογάν», ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τις Βρυξέλλες

Στις 13 Μαΐου θα γίνει η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα.

Στην ανακοίνωση αυτή προχώρησε ο ίδιος ο πρωθυπουργός μετά τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Ειδικότερα, απαντώντας σε ερώτηση ο Έλληνας πρωθυπουργός επιβεβαίωσε την ημερομηνία και σχολιάζοντας τις αντιδράσεις της Άγκυρας ως προς τη δημιουργία θαλάσσιων πάρκων στο Αιγαίο, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «μου προκαλεί κι εμένα εντύπωση αυτή η παντελώς αδικαιολόγητη αντίδραση της Τουρκίας».

«Οριστικοποιήθηκε για τις 13 Μαΐου η μέρα που θα βρεθώ στην Άγκυρα ανταποδίδοντας επίσκεψη Ερντογάν. Η Ελλάδα ασκεί κυριαρχία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα με βάση το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας και μου προκαλεί εντύπωση η παντελώς αδικαιολόγητη αντίδραση της Τουρκίας για μια κίνηση με περιβαλλοντικό περιεχόμενο. Θα προχωρήσουμε στην δημιουργία των πάρκων όπως δεσμευτήκαμε στο πρόσφατο συνέδριο στην Αθήνα. Δεν θεωρώ ότι η βελτίωση των Ελληνοτουρκικών σχέσεων η οποία είναι αδιαμφισβήτητη και μετρήσιμη οδηγεί στην υπόθεση εργασίας ότι οι θέσεις της Τουρκίας για την ΑΟΖ έχουν αλλάξει και παραμένουν βαθιά προβληματικές για την πατρίδα μας αλλά αυτό δεν μας εμποδίζει από το να χτίσουμε μια θετική ατζέντα. Αύριο για παράδειγμα θα βρεθώ στη Μυτιλήνη και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου Τούρκοι υπάρχει ικανοποίηση καθώς Τούρκοι μπορούν να ταξιδεύουν στα νησιά αυτά χωρίς βίζα», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τέλος, για την Τουρκία ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι τα συμπεράσματα είναι ικανοποιητικά και για την Ελλάδα και την Κύπρο καθώς αναφέρονται στο πλαίσιο των προηγούμενων αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σε έναν σταδιακό τρόπο υπό προϋποθέσεις και αναστρέψιμο αν αλλάξει η συμπεριφορά της Τουρκίας και προφανώς επηρεάζεται και από τις εξελίξεις στο Κυπριακό.

Υπενθυμίζεται πως είχε προηγηθεί το ταξίδι του Τούρκου Προέδρου στην Αθήνα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News