Δένδιας

ΥΠΕΞ: Η πρώτη αντίδραση της Ελλάδας μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ - Επιστρέφει ο Δένδιας από τις ΗΠΑ, συγκαλείται έκτακτο ΚΥΣΕΑ (vid)

Ελλάδα
ΥΠΕΞ: Η πρώτη αντίδραση της Ελλάδας μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ - Επιστρέφει ο Δένδιας από τις ΗΠΑ, συγκαλείται έκτακτο ΚΥΣΕΑ (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην απερίφραστη καταδίκη της επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ προχώρησε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών - Υπό τον πρωθυπουργό συνεδριάζει εκτάκτως το ΚΥΣΕΑ το απόγευμα της Κυριακής - Επιστρέφει εσπευσμένα ο ΥΠΑΜ Νίκος Δένδιας στη χώρα

«Η ελληνική κυβέρνηση καταδικάζει απερίφραστα τις επιθέσεις του Ιράν προς το Ισραήλ, που συνιστούν σοβαρή επιδείνωση της ήδη επιβαρυμένης κατάστασης στην περιοχή», τονίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.

«Τέτοιες ενέργειες θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο την περιφερειακή και διεθνή ασφάλεια. Είναι απολύτως αναγκαίο να αποφευχθεί οποιαδήποτε περαιτέρω διάχυση των εχθροπραξιών», σημειώνει.


ΚΥΣΕΑ: Συνεδριάζει εκτάκτως μετά τις εξελίξεις σε Μέση Ανατολή


Στον απόηχο της επίθεσης του Ιράν στο Ισραήλ και με το τελευταίο να ορκίζεται οργισμένη απάντηση, σήμανε συναγερμός και στην Ελλάδα, με το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ) να συνεδριάζει στο Μέγαρο Μαξίμου το απόγευμα της Κυριακής, και τον υπουργό Άμυνας Νίκο Δένδια να επιστρέφει εσπευσμένα στην Αθήνα από τις ΗΠΑ, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ θα πραγματοποιηθεί στις 18:00 το απόγευμα στο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Εσπευσμένη επιστροφή Νίκου Δένδια από τις ΗΠΑ


«Βρισκόμαστε σε μια περιοχή με επαναλαμβανόμενες κρίσεις. Πρέπει να επιστρέψω στην Αθήνα για να συμμετάσχω στη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ» δήλωσε από τις ΗΠΑ ο κ. Δένδιας, που λόγω των ραγδαίων εξελίξεων, δεν θα παραστεί στην παρέλαση για τον εορτασμό της επετείου της εθνικής παλιγγενεσίας του 1821 που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στην 5η Λεωφόρο στη Νέα Υόρκη.

Ενδεικτική της ανησυχίας που επικρατεί η δήλωση του κ. Δένδια που όπως σημείωσε χαρακτηριστικά «Δυστυχώς, όπως όλοι γνωρίζετε, υπάρχει μια εξελισσόμενη κατάσταση μεταξύ του Ιράν και του Ισραήλ στην περιοχή μας. Πάντα λέω στις ομιλίες μου ότι η Ελλάδα δεν είναι ευλογημένη στην τοποθεσία της στη γεωγραφία. Βρισκόμαστε σε μια περιοχή με κρίσεις που συμβαίνουν ξανά και ξανά.»

«Λόγω του χαρτοφυλακίου μου, θα πρέπει να συμμετάσχω στο κυβερνητικό συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας αύριο, Κυριακή το απόγευμα» δήλωσε ο κ. Δένδιας ανακοινώνοντας την εσπευσμένη επιστροφή του στην Αθήνα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News