ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Άδωνις Γεωργιάδης: Γιατί απέσυρε τη ρύθμιση για τους ιδιώτες γιατρούς - Τι απάντησε στον Πολάκη (vid)

Ελλάδα
Άδωνις Γεωργιάδης: Γιατί απέσυρε τη ρύθμιση για τους ιδιώτες γιατρούς - Τι απάντησε στον Πολάκη (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι ανέφερε ακόμα ο υπουργός Υγείας για το Ταμείο Ανάκαμψης και το δυστύχημα στα Τέμπη

«Ήταν μια νομοτεχνική βελτίωση και όχι τροπολογία αυτό που αποσύρθηκε. Θα το φέρω με τροπολογία» δήλωσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης για τη ρύθμιση που αφορά τους ιδιώτες γιατρούς, απαντώντας στην ερώτηση γιατί αποσύρθηκε σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή. 

Ακόμη, διεμήνυσε πως η έλλειψη φαρμάκων δεν είναι ελληνικό πρόβλημα, αλλά ευρωπαϊκό. Σε συνέντευξή του στο OPEN πρόσθεσε πως ήδη η παραγωγή έχει αυξηθεί και πως άμεσα θα καλυφτεί η αγορά. «Με τις ελλείψεις φαρμάκων έχω ασχοληθεί παρά πολύ και πιστεύω πως σε σύντομο διάστημα η αγορά θα ομαλοποιηθεί» επεσήμανε σχετικά.

Απαντώντας συγκεκριμένα σε ερωτήματα τηλεθεατών για φάρμακα που παίρνουν οι καρκινοπαθείς υπογράμμισε πως «κάποια φάρμακα έχουν πολύ χαμηλή τιμή και η εταιρία που τα παράγει παρουσιάζει ζημιές. Αλλάξαμε την τιμή, αυξήθηκε η παραγωγή και τα φάρμακα που θα παραχθούν θα καλύψουν πολύ σύντομα ολόκληρη την αγορά». Παράλληλα πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας πως: «υπάρχουν και περιπτώσεις που προχωρήσαμε σε έκτακτες εισαγωγές προκειμένου να ομαλοποιηθεί η αγορά.

Ειδικά για το λίθιο είπε πως «η ελληνική εταιρεία έχανε λεφτά και είχε χαμηλή παραγωγή. Αλλάξαμε την τιμή με τον ΕΟΦ, πήραν καινούρια μηχανήματα, αυξάνουν την παραγωγή, από τέλος Μαΐου θα μπορεί να καλύπτει όλη την ελληνική αγορά».

Σε ερώτημα τηλεθεατή για το Imodium ο κ. Γεωργιάδης ξεκαθάρισε πως: «είναι ένα μη συνταγογραφούμενο φάρμακο. Με νόμο του ΣΥΡΙΖΑ αυτά τα φάρμακα δεν έχουν διατίμηση. Βγαίνει από το υπουργείο τιμή και το φαρμακείο το πουλάει όσο θέλει. Αν είναι ακριβό κάπου, καλό είναι ο πολίτης να απευθυνθεί σε άλλο φαρμακείο».

Μίλησε ακόμα και για τη στελέχωση των ιατρείων και κέντρων υγείας στα νησιά τονίζοντας πως «στα νησιά μπορεί και η τοπική αυτοδιοίκηση να βοηθήσει να έρθουν γιατροί καλύπτοντας τα έξοδα των γιατρών και των νοσηλευτών, όσον αφορά τα υψηλά ενοίκια. Αυτό θέλουμε να γίνει και στην ηπειρωτική Ελλάδα. Μάλιστα στα νησιά που είναι υψηλά τα ενοίκια εκπονούμε σχέδιο για κατοικίες που θα προσφέρονται με χαμηλό ενοίκιο».

«Είναι δυνατόν ο κ. Πολάκης να λέει λαθρέμπορους του γιατρούς και τους νοσηλευτές;»

Ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στη σφοδρή κόντρα που ξέσπασε στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας, ανάμεσα στον Μάριο Θεμιστοκλέους και τον Παύλο Πολάκη.

Αφορμή ήταν τα απογευματινά χειρουργεία για τα οποία ο κ. Πολάκης είπε ότι «κλείνετε το μάτι σε κάποιους λαθρεμπόρους του πρωϊνού ωραρίου που παίρνουν φακελάκια και τους λέτε να πάνε να κάνουν μαύρα» με τον υπουργό Υγείας να δηλώνει: «Είναι δυνατό να μιλά έτσι ο κ. Πολάκης για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές; Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τα βλέπει αυτά;». Και συνεχίζει ο κ. Γεωργιάδης: «Είναι πάνω από 100 τα χειρουργεία που έχουν γίνει ήδη σε όλη την Ελλάδα. Τα χειρουργεία αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο. Πάει καλά η συγκεκριμένη μεταρρύθμιση. Το ΕΣΥ προσφέρει μια εναλλακτική λύση στον ασθενή με λιγότερα χρήματα».

Και προσθέτει ο υπουργός Υγείας: «Εμείς αυτό που λέμε είναι ότι καλούμε τους ιδιώτες γιατρούς να έρθουν στο ΕΣΥ γιατί υπάρχει συμφόρηση και δεν θα αντέξουν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία. Έχουμε στον αέρα 300 προσλήψεις αλλά είναι άγονες. Οι γιατροί επιλέγουν τον ιδιωτικό τομέα. Επειδή όμως δεν μπορεί να δώσει το κράτος αυτά τα λεφτά, ψάχνει άλλους τρόπους να ενισχύσει το σύστημα».


«Μετά το Πάσχα τα 60 εκατ. από το Ταμείο Ανάκαμψης»

Ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στους πόρους των 60 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, για να μην επιβαρυνθούν οι πολίτες με το κόστος των επεμβάσεων. «Είναι στη διαδικασία της έγκρισης. Εμείς κάναμε το αίτημα, η Ε.Ε. θα κάνει τις παρατηρήσεις της και θα προσχωρήσει. Μετά το Πάσχα θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες».

Γιατί απέσυρε τη ρύθμιση για τους ιδιώτες γιατρούς

Χθες αποσύρθηκε η ρύθμιση για την παροχή έργου από ιδιώτες γιατρούς στο ΕΣΥ από τον υπουργό υγείας Άδωνι Γεωργιάδη μετά από αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης και ο ίδιος εξήγησε στο OPEN το λόγο. «Δεν υπήρχε τροπολογία. Είχα ανακοινώσει πως θα φέρω τη νομοτεχνική βελτίωση που θα λέει πως οι ιδιώτες ιατροί θα κάνουν συμβόλαια με τα νοσοκομεία του ΕΣΥ και να κάνουν εφημερίες. Το απέσυρα και θα το φέρω με τροπολογία. Ήταν μια νομοτεχνική βελτίωση και όχι τροπολογία αυτό που αποσύρθηκε».

«Η αντιπολίτευση εκμεταλλεύεται τα Τέμπη για τις ψήφους»

Ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στην τραγωδία των Τεμπών δηλώνοντας ότι βρίσκεται στο πλευρό των συγγενών ενώ καυτηρίασε και τη στάση της αντιπολίτευσης κατηγορώντας την πως χειρίζεται το θέμα ως ψηφοθηρικό εργαλείο.

«Σκύβουμε το κεφάλι μπροστά στο πόνο των συγγενών. Άλλο όμως ο πόνος των συγγενών και άλλο η χυδαία πολιτική εκμετάλλευση από τους ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου και Κυριάκο Βελόπουλο και λιγότερο από το ΠΑΣΟΚ. Τους έπιασε ο πόνος για τις ψήφους. Αν πονούσε ο ΣΥΡΙΣΑ δεν θα έβγαζε πανό μόνο για τα Τέμπη. Θα το έβγαζε και για το Μάτι».

Συνεχίζοντας ο υπουργός Υγείας μίλησε για επικοινωνιακά λάθη της Νέας Δημοκρατίας για την τραγωδία των Τεμπών τονίζοντας: «Η επικοινωνιακή διαχείριση που έκανε η Νέα Δημοκρατία ήταν τραγικά λάθος. Ο λόγος που έγινε αυτό ήταν γιατί μπροστά στον πόνο αισθανθήκαμε μια συστολή. Επιτρέψαμε να ακούγονται διάφορες κατηγορίες κατά της κυβερνήσεως. Η ταχύτητα με την όποια έχει κινήσεις η ελληνική δικαιοσύνη είναι μεγάλη».

«Πώς θα καταλάβει ο κ. Κασσελάκης την ακρίβεια από το σπίτι του 1,8 εκατ. ευρώ;»

Ο κ. Γεωργιάδης εξαπέλυσε τα πυρά του και στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Ο υπουργός Υγείας σχολιάζοντας το νέο διαμέρισμα του κ. Κασσελάκη που κόστισε 1,8 εκ. ευρώ για την ανακαίνισή του υπογράμμισε: Όταν έχεις αγοράσει ένα τέτοιο σπίτι με τόσα εκατομμύρια και λες ότι καταλαβαίνεις πως περνά ο λαός με ξεπερνά. Πώς θα καταλάβει ο κ. Κασσελάκης την ακρίβεια; Επίσης, ως πρόεδρος κόμματος δεν έχει καταλάβει πως πρέπει να υπάρχει διαφάνεια στα οικονομικά του στοιχεία. Οι παλαιοί αριστεροί του ΣΥΡΙΖΑ θα βλέπουν τον κ. Κασσελάκη και θα βρίσκονται σε μια δίνη… Ακούμε μέσα σε όλα τον πρόεδρό τους να λέει πως η Ελλάδα πρέπει να συμμετέχει στο ΝΑΤΟ. Αυτό είναι μια κολοσσιαία αλλαγή!» Και συνεχίζει λέγοντας: «Επίσης τόνισε πως η Ελλάδα πρέπει να στείλει βοήθεια στην Ουκρανία. Πάνω σε αυτά τα θέματα έχει ξεκάθαρη στάση. Αναμένω και αντίστοιχη δήλωση και για το Ισραήλ».

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News