Σταύρος Μιχαηλίδης

Σταύρος Μιχαηλίδης: «Πρέπει να μηνυθούν κι άλλοι υπουργοί για παράβαση καθήκοντος στα Τέμπη» (ηχητικό)

Ελλάδα
Σταύρος Μιχαηλίδης: «Πρέπει να μηνυθούν κι άλλοι υπουργοί για παράβαση καθήκοντος στα Τέμπη» (ηχητικό)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Κανονικά θα πρέπει να μηνυθούν κι άλλοι υπουργοί για παράβαση καθήκοντος στα Τέμπη, στη μετά Κώστα Καραμανλή εξέλιξη της ιστορίας», είπε στον 98,4 ο βουλευτής

Ο βουλευτής Χίου του ΠΑΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ Σταύρος Μιχαηλίδης, σε παρέμβασή του στον 98.4 ως βουλευτής, αλλά κυρίως με την εμπειρία ως απόστρατος ναύαρχος του Λιμενικού Σώματος στα αεροναυτικά, με αρμοδιότητες στη διερεύνηση ναυτικών ατυχημάτων π.χ., διεξήγαγε  τις ανακρίσεις στο "Sea Diamond" και ο άνθρωπος που τότε έστειλε στο εργαστήριο στις ΗΠΑ το VDR το λεγόμενο μαύρο κουτί του πλοίου, όπου "διαβάστηκε", υποστηρίζει ότι «κανονικά θα πρέπει να μηνυθούν κι άλλοι υπουργοί για παράβαση καθήκοντος στα Τέμπη, στη μετά Κώστα Καραμανλή εξέλιξη της ιστορίας».

Όπως λέει, ο Νόμος 5014/2023 τον Ιανουάριο, πριν το δυστύχημα, υποχρέωνε για  την σύσταση επιτροπών διερεύνησης αεροπορικών και σιδηροδρομικών ατυχημάτων από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Ουδέποτε μέχρι σήμερα ενεργοποιήθηκε επιτροπή σιδηροδρομικών ατυχημάτων αν και πέρασαν 14 μήνες. Αυτό έγινε μόλις στις 15 Μαρτίου του 2024.

Οπότε είναι εύλογο, όπως λέει το ερώτημα, γιατί δεν το σκέφτηκαν; Κατά την άποψη του κ. Μιχαηλίδη «σκοπίμως,  προκειμένου να δοθεί χρόνος να αλλοιωθούν να εξαλειφθούν στοιχεία».
 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News