Φρέντι Μπελέρης

Φρέντι Μπελέρης: Το νέο πρόσωπο στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ; – Τι απαντά το περιβάλλον του (vid)

Ελλάδα
Φρέντι Μπελέρης: Το νέο πρόσωπο στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ; – Τι απαντά το περιβάλλον του (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Φρέντι Μπελέρης πιθανότατα να είναι υποψήφιος στις ευρωεκλογές στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, παρά το γεγονός ότι εκτίει την ποινή-κόλαφο που του επέβαλε το αλβανικό δικαστήριο

Η απόφαση-κόλαφος της αλβανικής δικαιοσύνης -της αλβανικής κυβέρνησης ουσιαστικά, σύμφωνα με βάσιμες εκτιμήσεις- για την καταδίκη του Φρέντι Μπελέρη σε δύο χρόνια φυλάκιση, προκειμένου να μην αναλάβει τη δημαρχία της Χειμάρρας, έχει διαταράξει σε σημαντικό βαθμό τις σχέσεις της χώρας μας με τη γείτονα.

Παρά τις πιέσεις, το ψήφισμα καταδίκης της αλβανικής κυβέρνησης από το ευρωκοινοβούλιο, και τη διατάραξη των διεθνών σχέσεων, που επηρεάζει και την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας, όσο και παρά τα αδιάσειστα στοιχεία που καταδεικνύουν ότι ο κατηγορούμενος είναι αθώος, όπως φαίνεται ο Έντι Ράμα βάζει πάνω από όλα τον προσωπικό του σχεδιασμό για τη Χειμάρρα, που αποτελεί κοιτίδα του Ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου.
O Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε χαρακτηριστικά πρόσφατα: «Έχουμε εκφράσει τις ισχυρότατες επιφυλάξεις μας για το γεγονός ότι δεν του επετράπη να ορκιστεί αλλά και το αν ήταν μια δίκαιη δίκη. Θα επιμείνουμε, δεν υπάρχει τελεσίδικη απόφαση αλλά πρωτόδικη. Ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίστηκε η Αλβανία το θέμα αυτό έχει επηρεάσει αρνητικά τις σχέσεις με την Ελλάδα».

Η κυβέρνηση ωστόσο φαίνεται ότι βρήκε έναν άλλον τρόπο για να «επαναφέρει» τον Φρέντι Μπελέρη στην πολιτική, και μάλιστα σε ανώτατο επίπεδο, αυτό του ευρωκοινοβουλίου. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ που επικαλείται την πλευρά των συγγενών του Μπελέρη, αυτός θα είναι υποψήφιος στις ευρωεκλογές με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας.

Το επόμενο διάστημα θα φανεί αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες, ενώ όπως γίνεται αντιληπτό πρόκειται για μια έντονα συμβολική και όχι μόνο ενέργεια στήριξης, στον φυλακισμένο εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας.

Ορόσημο για τις όποιες εξελίξεις θα αποτελέσει η νέα δικαστική διαδικασία επί Αλβανικού εδάφους την ερχόμενη Τρίτη, όπου και οι αρχές της γειτονικής χώρας θα κρίνουν αν ορθώς αποφασίστηκε η καταδίκη του σε δύο χρόνια φυλάκισης.

Άλλωστε η πλευρά Μπελέρη δεν τα παρατά απέναντι σε αυτή την αδικία. Πολύ πιθανόν, το αμέσως επόμενο διάστημα να γίνει προσφυγή στο ανώτατο ευρωπαϊκό δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που θα κληθεί να εξετάσει την απόφαση καταδίκης του από το αλβανικό δικαστήριο.

Πέτρος Μπελέρης: «Προσπαθούμε να κάνουμε ένα σχέδιο με την κυβέρνηση, γιατί τα πράγματα δεν έχουν εξελιχθεί καλά»
«Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω κάτι τέτοιο. Τώρα περιμένουμε το δικαστήριο στις 19 Μαρτίου για το αν είναι συνταγματικά τα μέτρα κράτησης, αν δηλαδή θα μείνει προφυλακισμένος ο πατέρας μου ή αν θα αναλάβει δημαρχιακό αξίωμα ως δήμαρχος της Χειμάρρας», ανέφερε ο γιος του, Πέτρος Μπελέρης, μιλώντας στο newsbomb.gr.

Ο Πέτρος Μπελέρης ερωτηθείς για το αν υπάρχει στήριξη από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «Γενικά σε όλη τη διάρκεια υπάρχουν επαφές από τις εκλογές και μετά μέχρι και σήμερα. Προσπαθούμε να κάνουμε ένα σχέδια γιατί τα πράγματα δεν έχουν εξελιχθεί καθόλου καλά».

Τέλος σχετικά με το πώς συνεχίζουν να κινούνται από τη μεριά της κυβέρνησης Ράμα ο γιος του προφυλακισμένου Φρέντι Μπελέρη αποκάλυψε: «Συνεχίζουν να παραβιάζουν το ίδιο το Σύνταγμα της χώρας τους, να μην επιτρέπουν σε αθώο άνθρωπο να μην ορκιστεί. Καλλιεργούν κλίμα εθνικισμού εναντίον της μειονότητας της Χειμάρρας και δικαιολογούν τα αδικαιολόγητα για να έχουν έναν εκλεκτό δικό τους που θα εξυπηρετεί τους δόλιους σκοπούς τους».

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News