Μάκης Βορίδης

Βορίδης: «Να σβηστούν τα θύματα των Τεμπών από τον Άγνωστο Στρατιώτη» (vid)

Ελλάδα
Βορίδης: «Να σβηστούν τα θύματα των Τεμπών από τον Άγνωστο Στρατιώτη» (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Μάκης Βορίδης, ζητά να σβηστούν τα ονόματα των θυμάτων των Τεμπών μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη…

Στο θέμα των Τεμπών αναφέρθηκε μιλώντας στο ΕΡΤΝews και την εκπομπή News Room, ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, σχολιάζοντας τόσο τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης για συγκάλυψη, όσο και για το θέμα του σβησίματος των ονομάτων των θυμάτων στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Ειδικότερα, τα ονόματα των 57 νεκρών, -που γράφτηκαν με κόκκινη μπογιά την ημέρα της πανεργατικής απεργίας Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου και το βράδυ της ίδιας μέρας σβήστηκαν από συνεργεία του δήμου Αθηναίων, αλλά ξαναγράφτηκαν από φοιτητές την Πέμπτη, κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου τους ενάντια στα ιδιωτικά Πανεπιστήμια- φαίνεται πως ενοχλούν τον υπουργό Επικρατείας.

«Βεβαίως και δεν πρέπει να μείνουν εκεί τα ονόματα, πρέπει να σβηστούνε άμεσα», είπε ο κ. Βορίδης. «Το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, αναγράφει τις μεγάλες μάχες που πολέμησε το έθνος. Είναι ιερός τόπος και δεν είναι για να γράφει ο καθένας ότι νομίζει. Αν πρέπει να ανεγερθεί κάτι για την μνήμη αυτών των ανθρώπων στο σημείο του δυστυχήματος ή σε άλλο σημείο, θα πρέπει να γίνει μία πρόταση. Αλλά δεν πρέπει να παραμείνουν τα ονόματα εκεί. Όχι».

Δείτε το βίντεο:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News