καρυστιανου

Ξεσπά η Μαρία Καρυστιανού: «Θεωρώ ύβρη να ακούγονται αυτά τα πράγματα» (vid)

Ελλάδα
Ξεσπά η Μαρία Καρυστιανού: «Θεωρώ ύβρη να ακούγονται αυτά τα πράγματα» (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η 717 έχει συνάφεια με το δυστύχημα. Θεωρώ ύβρη να ακούγονται αυτά τα πράγματα», τόνισε η Μ. Καρυστιανού

Σήμερα, Τετάρτη 28/02, συμπληρώνεται ένας χρόνος από το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, το οποίο κόστισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους, δίχως μέχρι στιγμής να έχουν καταλογιστεί ευθύνες στους υπαίτιους.

Η Ανθή Βούλγαρη με αφορμή την σημερινή επέτειο, μίλησε με τους συγγενείς των θυμάτων και τους επιζώντες, παρουσιάζοντας στο MEGA το ντοκιμαντέρ «Μαμά έρχομαι» στη μνήμη των ανθρώπων που έφυγαν τόσο άδικα από τη ζωή.

Η Μαρία Καρυστιανού, η οποία εκπροσωπεί τις οικογένειες όλων των θυμάτων, μίλησε στην δημοσιογράφο για την κόρη της, που έφυγε από τη ζωή εκείνη τη μέρα και ξέσπασε για τις συνθήκες του δυστυχήματος.

«Ταξίδευε με την κολλητή της, μαζί τα έκαναν όλα. Ήταν τρεις κολλητές και η μία είχε φύγει την προηγούμενη ημέρα. Οι δυο τους αποφάσισαν να κάτσουν μία ημέρα ακόμα στην Αθήνα και να γυρίσουν. Ήταν να πάρουν το πρώτο τρένο αλλά δεν πρόλαβαν να ξυπνήσουν, πήραν το επόμενο» ανέφερε χαρακτηριστικά η Πρόεδρος συλλόγου συγγενών θυμάτων Τεμπών. «Δεν μπορώ να καταλάβω, μου έδινε ο δικηγόρος μου να διαβάσω την 717 και τις αναβολές που γίνονταν. Ποιες ήταν οι αιτίες τον ρώτησα. Ποιος λόγος είναι πιο σημαντικός απέναντι στη ζωή; Η 717 έχει συνάφεια με το δυστύχημα. Θεωρώ ύβρη να ακούγονται αυτά τα πράγματα. Δεν θα πω προσβολή για το νοητικό μου επίπεδο, γιατί αυτό είναι αστείο να το λες. Είναι πραγματικά ντροπή, γιατί αν δεν υπήρχε αυτό και είχαν ολοκληρωθεί τα συστήματα ασφάλειας, δεν με ενδιαφέρει εμένα η επάρκεια ενός υπαλλήλου. Κακώς ήταν εκεί, αλλά τι σημαίνει αυτό; Αν εκείνη την ώρα πάθαινε κάτι, μια ανακοπή και δεν μπορούσε να κάνει τη δουλειά του; Δεν μπορείς το 2023, σε μια χώρα στην Ευρώπη που όλα είναι αυτοποιημένα, δεν αφήνουν περιθώριο για λάθος. Έλεγαν ότι φταίει ο σταθμάρχης που δεν πάτησε το κουμπί» τόνισε η Μαρία Καρυστιανού.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News