τεμπη
Φωτ. ΙΝΤΙΜΕ

Ένας χρόνος από τα Τέμπη: Ώρα πένθους για την Ελλάδα - 57 φορές χτύπησαν οι καμπάνες στη μνήμη των θυμάτων (vid)

Ελλάδα
Ένας χρόνος από τα Τέμπη: Ώρα πένθους για την Ελλάδα - 57 φορές χτύπησαν οι καμπάνες στη μνήμη των θυμάτων (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα χρόνο μετά το ανείπωτο πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, στις 10 το πρωί της Τετάρτης 28 Φεβρουαρίου 2024, οι καμπάνες στις εκκλησίες της χώρας χτύπησαν πένθιμα 57 φορές… Τόσες φορές δηλαδή όσες και τα θύματα που άδικα έχασαν τη ζωή τους εκείνο το φρικτό βράδυ που θα μείνει στη μνήμη όλων.

Πενήντα εφτά πένθιμοι χτύποι, κάθε ένας για κάθε ψυχή που έφυγε πριν ένα χρόνο στα Τέμπη ήχησαν σε κάθε εκκλησία της χώρας.

Η συμβολική κίνηση έγινε κατόπιν σχετικού αιτήματος της προέδρου του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών, Μαρίας Καρυστιανού.

Αφότου έγινε δεκτό το αίτημά της, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδας με ανακοίνωσή της ενημέρωσε όλες τις εκκλησίες της Ελλάδας για αυτή την πρωτοβουλία. Με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η κα. Καρυστιανού αναφέρει πως: «Ζητήσαμε από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών να ηχήσουν πένθιμα οι καμπάνες αύριο… Ευχαριστούμε από καρδιάς για την αποδοχή και την υλοποίηση της παράκλησης μας. Εξάλλου είμαστε πια βέβαιοι πως τίποτε δεν είναι αυτονόητο στη ζωή μας και τίποτε δεδομένο. Ένας χτύπος και ένα τρισάγιο λοιπόν, για κάθε ψυχή που έφυγε ένα χρόνο πριν στην κοιλάδα των Τεμπών».

Δείτε βίντεο από την εκκλησία του Αγίου Μηνά στη Θεσσαλονίκη

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News