παγκάρι

Μπαράζ διαρρήξεων σε εκκλησίες τα ξημερώματα της Κυριακής

Ελλάδα
Μπαράζ διαρρήξεων σε εκκλησίες τα ξημερώματα της Κυριακής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ειδικοί της Εγκληματολογικής υπηρεσίας πήραν αποτυπώματα από τους τρεις ναούς και προσπαθούν να ταυτοποιήσουν τους ιερόσυλους

Σε μπαράζ διαρρήξεων σε εκκλησίες της Φθιώτιδας επιδόθηκαν τα ξημερώματα της Κυριακής άγνωστοι ιερόσυλοι, οι οποίοι διέρρηξαν διαδοχικά τρεις ναούς προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές. Και τα τρία περιστατικά ερευνούν οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Λαμίας, που εκτιμούν ότι οι δράστες είναι οι ίδιοι.

Οι εφημέριοι της εκκλησίας των Εισοδίων της Θεοτόκου στην κοινότητα Σταυρού και της Αγίας Παρασκευής στο χωριό Κομποτάδες της Λαμίας ειδοποίησαν την Αστυνομία, όταν διαπίστωσαν τις ζημιές που είχαν προκαλέσει δράστες στην προσπάθειά τους να διαρρήξουν τις εισόδους ή τα παράθυρα. Από τον πρώτο ναό είχαν αρπάξει μερικά κέρματα, ενώ στον δεύτερο χτύπησε ο συναγερμός και τράπηκαν σε φυγή.

Στην εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα στην κοινότητα Μεξιάτες, οι διαρρήκτες παραβίασαν την κεντρική είσοδο, άρπαξαν χρήματα από το παγκάρι και έκαναν άνω- κάτω το Ιερό και το γραφείο αναζητώντας χρήματα και τάματα πιστών. Οι ειδικοί της Εγκληματολογικής υπηρεσίας πήραν αποτυπώματα από τους τρεις ναούς και προσπαθούν να ταυτοποιήσουν τους ιερόσυλους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News