Φοιτητές ΙΝΤΙΜΕ

Ιδιωτικά πανεπιστήμια: Στις 12 το νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα

Ελλάδα
Ιδιωτικά πανεπιστήμια: Στις 12 το νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ΔΟΕ και ΟΛΜΕ με ανακοίνωσή τους καλούν τους εκπαιδευτικούς να κάνουν τρίωρη στάση εργασίας

Συλλαλητήρια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της χώρας θα πραγματοποιήσουν φοιτητές και εκπαιδευτικοί σήμερα Πέμπτη (22/2) για 7η συνεχή εβδομάδα, για να δείξουν την αντίθεσή τους σχετικά με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια. 

Συγκεκριμένα, στην Αθήνα η συγκέντρωση θα γίνει στις 12 το μεσημέρι, στα Προπύλαια και θα ακολουθήσει πορεία μέχρι τη Βουλή.
Την ίδια στιγμή, συγκεντρώσεις θα γίνουν στην Καμάρα Θεσσαλονίκης και στην πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα, αλλά και έξω από την Περιφέρεια Ιωαννίνων. 

Αντίστοιχες κινητοποιήσεις διοργανώνουν Φοιτητικοί Σύλλογοι και σε άλλες πόλεις.

Οι ΔΟΕ και ΟΛΜΕ με ανακοίνωση τους καλούν τους εκπαιδευτικούς να κάνουν τρίωρη στάση εργασίας από τις 11 π.μ.
«Καλούμε την πανεπιστημιακή κοινότητα, αλλά και τους μαθητές και τους καθηγητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε κοινό αγώνα! Καλούμε όλη την κοινωνία, φορείς των εργαζομένων να πλαισιώσουν τις κινητοποιήσεις, τις πορείες και τις δράσεις μας. Κλιμακώνουμε τον αγώνα, προετοιμάζουμε μπλακ-άουτ σε περίπτωση κατάθεσης και εισαγωγής του νομοσχεδίου για ψήφιση», ανέφερε μεταξύ άλλων.
Κάλεσμα από το Πολυτεχνείο Κρήτης

Κάλεσμα για συμμετοχή των φορέων στην εκδήλωση που διοργανώνουν την Παρασκευή στις 6 το απόγευμα στο υπό κατάληψη Πολυτεχνείο Κρήτης, απευθύνουν οι φοιτητές.

Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

«Οι φοιτητές όλης της χώρας βρισκόμαστε στον δρόμο τις τελευταίες 7 εβδομάδες βγήκαμε χιλιάδες στους δρόμους, συνεχίζοντας τον δίκαιο αγώνα μας, δηλώνοντας ότι δεν θα κάνουμε πίσω. Χαιρετίζουμε τις μαζικές διαδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα, τις δεκάδες αγωνιστικές αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων, τους δεκάδες χιλιάδες φοιτητές και φοιτήτριες που απαίτησαν  «το νομοσχέδιο να μην κατατεθεί»!

Χαιρετίζουμε τις αποφάσεις φορέων της ακαδημαϊκής και εκπαιδευτικής κοινότητας, των μαθητών, των  εργατικών σωματείων και όλης της κοινωνίας που στέκονται δίπλα στον αγώνα μας για να μην περάσουν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και η περαιτέρω διάλυση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης!

Η κυβέρνηση, σε συνέχεια όλων των κυβερνήσεων, υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της ΕΕ ολοκληρώνει το έγκλημα στις σπουδές μας και προωθεί την περαιτέρω εμπορευματοποίηση της ανώτατης εκπαίδευσης.

Απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση στα δικαιώματά μας, στην ζωή μας, με την αντιλαϊκή πολιτική που κλιμακώνεται, την επίθεση στο εισόδημα των οικογενειών μας, την ακρίβεια, την αβάσταχτη φορολογία, το τσάκισμα των εργασιακών μας δικαιωμάτων σηκώνουμε ανάστημα. Στεκόμαστε στο πλευρό των αγροτών όλης της χώρας και στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις μέχρι να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά τους. Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων για μέτρα στήριξης του εισοδήματός τους απέναντι στην ακρίβεια.

Ταυτόχρονα ο δίκαιος αγώνας που δίνουμε είναι πραγματικά υπόθεση όλου του λαού! Οι κινητοποιήσεις φοιτητών, μαθητών, αγροτών, εργαζομένων μπορούν και πρέπει να ενωθούν σε ένα μεγάλο αγωνιστικό μέτωπο για το δικαίωμα στην παιδεία, την εργασία, την αξιοπρεπή ζωή με πρώτο σταθμό την μεγάλη πανελλαδική απεργία στις 28 Φλεβάρη!

Για αυτό τον λόγο κάνουμε δημόσιο κάλεσμα σε όλους τους φορείς του νομού Χανίων, για συμμετοχή στην εκδήλωση που οργανώνουμε στο κατειλημμένο Πολυτεχνείο Κρήτης στην αίθουσα Β1008 την Παρασκευή 23/2 στις 18:00.

Σας καλούμε ώστε να μπορέσουμε να συζητήσουμε τις δράσεις μας το επόμενο διάστημα, να μεταφερθεί η πείρα απο τους αγώνες που έχουν αναπτυχθεί σε πανεπιστήμια και χώρους δουλειάς να ενώσουμε τα ξεχωριστά ρυάκια που θα γίνουν ορμητικό ποτάμι διεκδίκησης και ανατροπής!

Θα ακολουθήσει η προβολή ταινίας Bread and Roses (Ψωμί και τριαντάφυλλα) , με θέμα τους αγώνες της εργατικής τάξης και την πάλη των εργαζόμενων γυναικών απέναντι στην ανισοτιμία».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News