Κατάληψη ΑΠΘ

Θεσσαλονίκη: Επέμβαση των ΜΑΤ στην κατάληψη της Νομικής του ΑΠΘ – «Κανονικά οι εξετάσεις» (vid)

Ελλάδα
Θεσσαλονίκη: Επέμβαση των ΜΑΤ στην κατάληψη της Νομικής του ΑΠΘ – «Κανονικά οι εξετάσεις» (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι εξετάσεις θα διεξαχθούν κανονικά τις επόμενες μέρες σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ήδη ανακοινωθεί

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 7 το πρωί της Δευτέρας, 19 Φεβρουαρίου, επέμβαση των ΜΑΤ στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ, για την απομάκρυνση των καταληψιών ώστε να προχωρήσει κανονικά η Εξεταστική των φοιτητών. Η απομάκρυνση των ατόμων που βρίσκονταν μέσα στο κτίριο έγινε ήρεμα. Επίσης, έξω από το κτίριο υπάρχουν διμοιρίες των ΜΑΤ, ενώ προσήλθαν φοιτητές με πανό και φώναζαν συνθήματα για το άσυλο.

«Η δημόσια δύναμη επενέβη στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ κι έθεσε τέλος σε μια πολυήμερη κατάληψη του κτηρίου μας. Η συνέλευση της σχολής στις 7/2 τόνισε ότι η κατάληψη δημοσίων κτηρίων δε δικαιολογείται ως μορφή διαμαρτυρίας, ούτε νομιμοποιείται με αποφάσεις συνδικαλιστικών οργάνων είτε αυτά είναι φοιτητικά είτε οποιαδήποτε άλλα» τόνισε στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ ο Καθηγητής και Κοσμήτορας Νομικής Σχολής ΑΠΘ Παναγιώτης Γκλαβίνης.

Πρόσθεσε ότι «πριν από λίγο τα αρμόδια όργανα της πολιτείας έπραξαν το καθήκον τους και ανοίξανε τη Νομική Σχολή αποκαθιστώντας της λειτουργία μιας δημόσιας υπηρεσίας που είναι ζωτικής σημασίας για το παρόν των παιδιών που φοιτούν σε αυτήν και για το μέλλον του τόπου».

Οι εξετάσεις θα διεξαχθούν κανονικά τις επόμενες μέρες σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ήδη ανακοινωθεί, είπε ακόμα ο κ. Γκλαβίνης προσθέτοντας ότι «και σήμερα το απόγευμα αν προλάβουμε θα γίνουν (εξετάσεις)».

«Ο κ. εισαγγελέας διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση και παρήγγειλε το άνοιγμα της Σχολής. Η Νομική Σχολή είναι μια εμβληματική Σχολή, δεν μπορούμε μια παθογένεια δεκαετιών που ταλανίζει το Πανεπιστήμιο ειδικά στη Νομική Σχολή να την ανεχόμαστε[…]Ορισμένοι φοιτητές όποιος κι αν είναι ο αριθμός να κλείνουν έξω έναν πολύ μεγάλο αριθμό συναδέλφων τους για οποιονδήποτε λόγο κι αν διαμαρτύρονται».

Δείτε ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News