Ντολμαδάκια, καλαμαράκια και ταραμά περιλαμβάνει το μενού του γεύματος Μητσοτάκη - Ερντογάν

Ελλάδα
Ντολμαδάκια, καλαμαράκια και ταραμά περιλαμβάνει το μενού του γεύματος Μητσοτάκη - Ερντογάν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα δώρο με ιδιαίτερο συμβολισμό δεδομένης της κατάστασης που επικρατεί στο Ισραήλ μετά την επιθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου και τον πόλεμο που προκάλεσε έκανε δώρο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντoγάν στον Κυριάκο Μητσοτάκη στη συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου

Παραδοσιακά πιάτα κρητικής και τουρκικής κουζίνας, θα περιλαμβάνει το μενού του γεύματος εργασίας της ολομέλειας του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας, στο οποίο θα παραστούν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τους υπουργούς τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μενού στο γεύμα εργασίας θα περιλαμβάνει ντολμαδάκια, ταραμοσαλάτα, ψάρι, καλαμαράκια, χαλβά, φρούτα και χυμούς.

Ο κ. Ερντογάν έφθασε νωρίτερα του προγραμματισμένου στην Αθήνα, συναντήθηκε με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου και στη συνέχεια μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου τον υποδέχθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ένα δώρο με ιδιαίτερο συμβολισμό δεδομένης της κατάστασης που επικρατεί στο Ισραήλ μετά την επιθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου και τον πόλεμο που προκάλεσε έκανε δώρο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντoγάν στον Κυριάκο Μητσοτάκη στη συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου. Όπως πληροφορείται το protothema.gr ο πρόεδρος της Τουρκίας έκανε δώρο στον Έλληνα πρωθυπουργό ένα βιβλίο για την ιστορία της Γάζας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες που επικαλείται το Μέσο, το δώρο παρέλαβε ο διπλωματικός σύμβουλος της τουρκικής προεδρίας Τσαγατάϊ Κιλίτς ο οποίος το ζήτησε από τον διευθυντή επικοινωνίας, Φαχρεντίν Αλτούν, ενώ ήταν σε εξέλιξη η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντoγάν.

Τα δώρα της ελληνικής πλευράς μετέφερε η διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του Έλληνα πρωθυπουργού, Άννα Μαρία Ελένη Μπούρα.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ερντoγάν έχει διαφωνήσει με τον χαρακτηρισμό ως τρομoκρατικής οργάνωσης της Χαμάς και έχει καταφερθεί με έντονο τρόπο κατά του προέδρου του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, από τη στιγμή που ξεκίνησε ο πόλεμoς στο Ισραήλ.

Στον αντίποδα η Ελλάδα έχει καταδικάσει την τρομoκρατική επiθεση της Χαμάς, έχει εκφράσει τη στήριξής στο δικαιώμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα και ζητά την απελευθέρωση των ομήρων αλλά και την ανθρωπιστική στήριξη των Παλαιστινίων στη Γάζα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News