Ερντογάν στην Αθήνα

Δείτε live την επίσκεψη Ερντογάν: Όλο το πρόγραμμα του Τούρκου προέδρου στην Αθήνα

Ελλάδα
Δείτε live την επίσκεψη Ερντογάν: Όλο το πρόγραμμα του Τούρκου προέδρου στην Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τουλάχιστον 3.500 αστυνομικοί, ελεύθεροι σκοπευτές, ελικόπτερα και drones θα επιτηρούν κάθε σημείο απ' όπου θα περάσει ο Τούρκος πρόεδρος, ενώ ελέγχονται ακόμα και οι κάδοι σκουπιδιών και τα υπόγεια φρεάτια

Στην Αθήνα σήμερα για το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Τούρκος ηγέτης θα μείνει περίπου 5 ώρες στην Αθήνα και σε αυτό το διάστημα θα συναντηθεί με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. 


Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος με το προεδρικό αεροσκάφος TUR λίγα λεπτά μετά τις 10. Η τελετή υποδοχής θα γίνει από τον υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Γεραπετρίτη. Στη συνέχεια θα κατευθυνθεί στην Αθήνα όπου θα γίνει δεκτός από την Κατερίνα Σακελλαροπούλου στις 11:30.
Η συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη έχει προγραμματιστεί για τις 12:15 και αναμένεται να διαρκέσει 45 λεπτά. Ο Τούρκος Πρόεδρος και ο Έλληνας πρωθυπουργός θα κάνουν αμέσως μετά δηλώσεις στον Τύπο χωρίς να δεχθούν ερωτήσεις και θα ακολουθήσει η συνεδρίαση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας με την συμμετοχή περίπου 30 Τούρκων και Ελλήνων υπουργών και αξιωματούχων.  Αμέσως μετά σύμφωνα με πληροφορίες θα εκδοθεί κοινή δήλωση. 
Τουλάχιστον 3.500 αστυνομικοί, ελεύθεροι σκοπευτές, ελικόπτερα και drones θα επιτηρούν κάθε σημείο απ΄όπου θα περάσει ο Τούρκος πρόεδρος, ενώ ελέγχονται ακόμα και οι κάδοι σκουπιδιών και τα υπόγεια φρεάτια.
Από το αεροδρόμιο η πομπή θα μπει στην Αττική οδό, από εκεί στη λεωφόρο Μεσογείων και μέσω της Βασιλίσσης Σοφίας θα φτάσει στην Ηρώδου Αττικού και το προεδρικό Μέγαρο.
Ο Τούρκος πρόεδρος μαζί με την ομάδα του θα μετακινηθεί με τρία δικά του οχήματα. Τρία, μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, ειδικά διαμορφωμένα οχήματα. Η διαδρομή θα γίνει σε λιγότερο από 20 λεπτά.
Τα ειδικά διαμορφωμένα οχήματα, θα είναι θωρακισμένες λιμουζίνες οι οποίες αντέχουν ακόμη και σε επίθεση με χημικά, αφού αναπτύσσεται ένα ειδικό κύκλωμα που εμποδίζει την είσοδο εξωτερικών αερίων. Το κόστος τους ξεπερνά τα 3 εκατ. τουρκικές λίρες, ενώ λέγεται πως θα φέρει στην Ελλάδα το πρώτο τουρκικό SUV TOGG. 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News