Αλέξης Γρηγορόπουλος

Η επέτειος της δολοφονίας Γρηγορόπουλου - Συγκεντρώσεις και μέτρα στο Ηράκλειο

Ελλάδα
Η επέτειος της δολοφονίας Γρηγορόπουλου - Συγκεντρώσεις και μέτρα στο Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συγκεντρώσεις και πορείες έχουν προγραμματιστεί σήμερα για τη συμπλήρωση 15 χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ημέρα που ο 15χρονος τότε Αλέξης Γρηγορόπουλος δολοφονήθηκε από ειδικό φρουρό στη διασταύρωση των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλλα στα Εξάρχεια.

Στο Ηράκλειο, συλλογικότητες και σωματεία έχουν απευθύνει κάλεσμα για συγκέντρωση στις 18:00. Στις 12:00 είναι προγραμματισμένη η μαθητική και φοιτητική συγκέντρωση στα Προπύλαια στην Αθήνα και το απόγευμα της ίδιας ημέρας συλλογικότητες θα συγκεντρωθούν στο ίδιο σημείο.

Επί ποδός 4.000 αστυνομικοί στην Αθήνα

Τα μέτρα που έχουν ληφθεί για τη συμπλήρωση 15 χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου είναι παρόμοια με εκείνα που εφαρμόστηκαν στην επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Περίπου 4.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται επί ποδός, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Επίσης, ελικόπτερο της αστυνομίας και drone θα δίνουν εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ. 

Διμοιρίες των ΜΑΤ, οι Ομάδες Δράση και ΔΙΑΣ θα είναι σε ετοιμότητα, ενώ φύλαξη θα υπάρχει σε πανεπιστήμια, κυβερνητικά κτίρια και γραφεία κομμάτων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News