φορολογικο

Κινητοποίηση δικηγόρων στην Θεσσαλονίκη ενάντια στο φορολογικό νομοσχέδιο

Ελλάδα
Κινητοποίηση δικηγόρων στην Θεσσαλονίκη ενάντια στο φορολογικό νομοσχέδιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Zητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου το οποίο χαρακτηρίζουν «άδικο»

Συγκέντρωση στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης και πορεία προς το Διοικητήριο, πραγματοποίησαν το μεσημέρι δικηγόροι της πόλης, αντιδρώντας στο φορολογικό νομοσχέδιο για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Κρατώντας πανό που έγραφε «Όχι στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο», οι δικηγόροι - που βρίσκονται εδώ και μέρες σε αποχή από τα καθήκοντά τους- ζητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου το οποίο χαρακτηρίζουν «άδικο», καθώς, όπως λένε, «έρχεται να φορολογήσει εισοδήματα που δεν υπάρχουν».

«Πρόκειται για ένα ζήτημα αξιοπρέπειας, τιμής και διαβίωσης για δικηγόρους και άλλους ελεύθερους επαγγελματίες και θα προσπαθήσουμε μέχρι τέλους να αποτρέψουμε την ψήφισή του» ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγους Θεσσαλονίκης (ΔΣΘ) Δημήτρης Φινοκαλιώτης. Προανήγγειλε δε, τρόπους αντίδρασης του κλάδου ακόμη και μετά την ψήφισή του. «Δεν θα αφήσουμε έτσι απλά να περάσει αυτό το νομοσχέδιο, ακόμη και μετά θα βρούμε κατάλληλους τρόπους να αντιδράσουμε», σημείωσε ο κ. Φινοκαλιώτης.

Από την πλευρά του, για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τις επόμενες μέρες, έκανε λόγο ο α' αντιπρόεδρος του ΔΣΘ, Γιάννης Στεφάνου. «Δεν θα δεχθούμε την λογική της κυβέρνησης που το "περνάει" με το "έτσι θέλω" ενάντια στους ελεύθερους επαγγελματίας και οδηγεί μεγάλη μερίδα αυτών σε κλείσιμο», τόνισε χαρακτηριστικά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News