γεραπετρίτης

Γεραπετρίτης προς Άγγλο ΥΠΕΞ: «Υπάρχει διαφωνία αρχής ως προς το ζήτημα της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα»

Ελλάδα
Γεραπετρίτης προς Άγγλο ΥΠΕΞ: «Υπάρχει διαφωνία αρχής ως προς το ζήτημα της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

O κύριος Γεραπετρίτης επισήμανε τη διαφωνία αρχής που υφίσταται ως προς το ζήτημα της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα

Στο περιθώριο της Συνόδου των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης συναντήθηκε με τον Άγγλο ομόλογό του, Nτέιβιντ Κάμερον, κατόπιν αιτήματος του τελευταίου, αναφέρουν διπλωματικές πηγές. Παύλος Μαρινάκης για τη στάση του Βρετανού πρωθυπουργού: «Η κυβέρνηση δεν θέλει να αναβαθμίσει το ζήτημα-Δεν έχει προηγούμενο αυτό που συνέβη»

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κύριος Γεραπετρίτης επισήμανε τη διαφωνία αρχής που υφίσταται ως προς το ζήτημα της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα.

Ωστόσο, όπως γίνεται γνωστό, οι δύο υπουργοί συμφώνησαν ότι υφίσταται ανάγκη συνεργασίας για τη διαφύλαξη των διμερών σχέσεων Ελλάδας - Ηνωμένου Βασιλείου και την αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News