γεραπετρίτης

Γεραπετρίτης: «Εικάζουμε, φανταζόμαστε» ότι ενοχλήθηκε για τα Γλυπτά του Παρθενώνα ο Βρετανός πρωθυπουργός (vid)

Ελλάδα
Γεραπετρίτης: «Εικάζουμε, φανταζόμαστε» ότι ενοχλήθηκε για τα Γλυπτά του Παρθενώνα ο Βρετανός πρωθυπουργός (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, που συνοδεύει τον πρωθυπουργό στο Λονδίνο, ρωτήθηκε για το θέμα από δημοσιογράφους

Σε μια περίεργη δήλωση προχώρησε ο Γιώργος Γεραπετρίτης όσον αφορά στο μείζον θέμα που έχει προκύψει μετά την ακύρωση της επίσημης συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρίσι Σούνακ με πρωτοβουλία του Βρετανού πρωθυπουργού.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, που συνοδεύει τον πρωθυπουργό στο Λονδίνο, ρωτήθηκε για το θέμα και η απάντηση που έδωσε είναι η εξής:
«Σχετικά με την ακύρωση της συνάντησης δεν μπορώ να πω ότι η ακύρωση προήλθε λόγω των ερωτήσεων για τα Γλυπτά. Επομένως δεν μπορώ να σχολιάσω σε αυτό».
Και συνέχισε λέγοντας:
«Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι είναι θέμα αρχών να συζητάμε… Δεν ήταν το ένα και μοναδικό θέμα που ήρθαμε εδώ να συζητήσουμε. Είχαμε ισχυρή ατζέντα και συζητήσαμε με αρκετούς ανθρώπους».
Το γεγονός ότι ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών βγάζει έξω από το κάδρο το θέμα των Γλυπτών του Παρθενώνα αλλά και τη συνέντευξη που έδωσε για το θέμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο BBC προκαλεί ισχυρό προβληματισμό για το εάν υπάρχει κρυφή ατζέντα και ποια είναι αυτή στο θέμα της ακύρωσης της επίσημης συνάντησης με πρωτοβουλία του Βρετανού πρωθυπουργού, καθώς η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη συνέδεε ευθέως την απρέπεια του Βρετανού πρωθυπουργού με το θέμα των Γλυπτών του Παρθενώνα.
Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη μετά την ακύρωσης της συνάντησης: 
«Εκφράζω την ενόχλησή μου για το γεγονός ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός ακύρωσε την προγραμματισμένη μας συνάντηση λίγες ώρες πριν αυτή πραγματοποιηθεί.  Ελλάδα και Βρετανία ενώνονται από παραδοσιακούς δεσμούς φιλίας και το πλαίσιο των διμερών μας σχέσεων είναι εξαιρετικά ευρύ.
Οι θέσεις της Ελλάδος για το ζήτημα των Γλυπτών του Παρθενώνα είναι γνωστές. Ήλπιζα να έχω την ευκαιρία να τις συζητήσω και με τον Βρετανό ομόλογό μου, μαζί με τις μεγάλες προκλήσεις της διεθνούς συγκυρίας: Γάζα, Ουκρανία, Κλιματική κρίση, μετανάστευση. 
Όποιος πιστεύει στην ορθότητα και το δίκαιο των θέσεών του δεν φοβάται ποτέ την αντιπαράθεση επιχειρημάτων».


Μετά τη δήλωση ακολούθησε «ποταμός» διαρροών από το Μαξίμου που συνέδεε την ενόχληση του Βρετανού πρωθυπουργού με τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη περί Γλυπτών του Παρθενώνα και Μόνα Λίζα.

Παύλος Μαρινάκης: «Φανταζόμαστε ότι ενοχλήθηκε από τις δηλώσεις του πρωθυπουργού για τα Γλυπτά»
Τα σοβαρά ερωτήματα ενισχύει και σημερινή (28/11) δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου στον ΣΚΑΪ, όπου δεν εμφανίζεται σίγουρος για την αιτία της ακύρωσης της επίσημης συνάντησης. 
Όπως χαρακτηριστικά είπε ο Παύλος Μαρινάκης:
«Εικάζουμε, φανταζόμαστε το προφανές, ότι ενοχλήθηκε από τις δηλώσεις του πρωθυπουργού για τις πάγιες θέσεις, την έκφραση πάγιων θέσεων της χώρας μας, για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα, όπως εκφράστηκαν με σαφήνεια από τον Έλληνα Πρωθυπουργό και έχουν εκφραστεί πολλές φορές από την ελληνική πλευρά και επί των ημερών μας και επί προηγούμενων κυβερνήσεων».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News