σκουλικια

Πέννες ολικής με σάλτσα ντομάτας και λαχανικών με...σκουλήκια

Ελλάδα
Πέννες ολικής με σάλτσα ντομάτας και λαχανικών με...σκουλήκια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βρέθηκαν σε σχολικό γεύμα 6χρονου μαθητή

Μια δυσάρεστη και άκρως αποκρουστική έκπληξη περίμενε μαθητή του Δημοτικού Σχολείου Γλυκής στην Θεσπρωτία όταν έλαβε το πακέτο με το σχολικό του γεύμα και πήγε να το φάει.

Ανοίγοντας το πακέτο με το πέννες ολικής με σάλτσα ντομάτας και λαχανικών, εντόπισε σκουλήκια. Η κατάσταση θα μπορούσε να είναι διαφορετική, προκαλώντας ακ΄όμη και δηλητηρίαση, αλλά ευτυχώς ο μαθητής αντιλήφθηκε εγκαίρως τα σκουλήκια και δεν έφαγε το φαγητό.

Η είδηση είδε το φως της δημοσιότητας από την μητέρα του παιδιού που κατήγγειλε στο paramythia-online.gr το θλιβερό περιστατικό με το Σχολικό Γεύμα. Έξαλλη η μητέρα ζητά να αποδοθούν ευθύνες για το ατυχέστατο συμβάν ενώ και ο Δήμαρχος ζητά αυστηρούς υγειονομικούς ελέγχους και εποπτεία στις εταιρίες παρασκευής φαγητού για τα Σχολικά Γεύματα. 

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό η μητέρα προτίθεται να υποβάλει καταγγελία στη διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Θεσπρωτίας και στο Υπουργείο Παιδείας.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» υλοποιείται από τον ΟΠΕΚΑ σε 1.658 σχολικές μονάδες, σε 134 Δήμους της Χώρας και αφορά την σίτιση έως και 217.267 μαθητών σε καθημερινή βάση ενώ ο προϋπολογισμός του προγράμματος για την τρέχουσα σχολική χρονιά ανέρχεται σε 102.000.000 ευρώ. Η δράση εντάσσεται στις αρμοδιότητες του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News